Mobilspor fører letemannskapet til Hitra

Mobiltelefonen til de tre tyskerne som er savnet etter en båttur i går, er registrert på Hitra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonssentralen i Kristiansund fikk melding om de savnede ved 21.30-tiden i går kveld. To menn og en kvinne hadde leid en båt på Smøla, men de har ennå ikke kommet tilbake fra det som trolig var en fisketur. Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket, men det måtte avslutte letingen da kraftig nedbør skapte dårlig sikt.

- I hele natt har et kystvaktskip, en redningsskøye og en sivil båt fra den berørte båteieren deltatt i søket. I tillegg har vi sendt ut varsel til all båttrafikk i området, sier førstebetjent Øyvind Kvalvaag ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

De tre savnede er 38, 40 og 42 år, og de reiste ut i en 17 fot åpen båt av typen Rana. Førstebetjenten legger ikke skjul på at værforholdene i området ikke er egnet for å være i en åpen båt.

- Det er jo ikke akkurat en yacht de befinner seg i, slår han fast.

Søket har pågått hele natta. Redningshelikopteret er klart til å gjenoppta letingen så snart det lysner, og politiet opplyser i morgentimene i dag at søket blir utvidet til Hitra. Årsaken til det er at signaler fra en mobiltelefon som de tre hadde med seg ble registrert på basestasjonen på Hitra i går.

- Vi følger dette sporet fordi det kan tyde på at de savnede har vært i området. Men den direkte grunnen er jo at vi i løpet av natten ikke har hatt noen observasjoner i Smøla-området, sier Kvalvaag.