Mobilspor knytter tiltalt til åstedet

Seks menn tiltalt for gjengvoldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rettssaken mot de seks mennene som skal ha voldtatt en 16 år gammel jente på Skullerud i desember i fjor, fortsatte i Oslo Tingrett i dag.

Tre av mennene er også tiltalt for å ha voldtatt en 24 år gammle kvinne ni dager senere.

Den tjue år gamle mannen som forklarer seg i dag, er tiltalt for voldtekten av 16 åringen.

Han nekter for å ha noe med ugjerningen å gjøre, men mannens mobiltelefon knutter ham til området der voldtekten fant sted.

Vet ikke hvor han har vært

20-åringen har innrømmet at han kjørte fra bostedet i Kristiansand til Oslo natt til 9. desember i fjor. Han var framme i Oslo ved 10-tida om morgenen. Utpå kvelden skulle han møte noen på en adresse i hovedstaden.

- Jeg brukte kartbok, men klarte ikke finne ut hvor jeg skulle, sier mannen.

Politiet har sikret seg utskrift av mobilsamtalene til 20-åringen. Den viser at mannen var på Skullerud i tidsrommet da den 16 år gamle jenta skal ha blitt voldtatt. Den tiltalte sier han ikke vet hvor i Oslo han har vært.

- Synes du det er merkelig om det skulle vise seg at du var på Skullerud, der voldtekten fant sted, spurte aktor i saken, statsadvokat Olav Helge Thue.

- Nei, det syns jeg ikke er merkelig, svarte tiltalte.

Bryter ned troverdigheten

Thue begynte fra første øyeblikk å bryte ned troverdigheten til den tiltalte. 20-åringen ble flere ganger konfrontert med sine forklaringer i politiavhør, der han nektet for å kjenne flere av de andre tiltalte. Til tross for at telefonnumrene deres var lagret på mobilen hans.

- Jeg har svart riktig og sant på det jeg kunne svare på i politiavhørene, sa tiltalte.

Han har tidligere nektet for at han var i Oslo da voldtekten fant sted, men måtte til slutt innrømme at han var i hovedstaden. Han sier at avviket i forklaringene skyldes at han ikke ville fortelle politiet at han hadde kjørt til Oslo uten gyldig førerkort.

Det mente statsadvokat Thue var merkelig, siden tjueåringen tross alt var siktet for gjengvoldtekt, med en strafferamme på 21 års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer