STORE DEMONSTRASJONER: Saken førte til store demonstrasjoner for rettssikkerhet for kvinner landet over. Her fra foran stoFoto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Mobilsporene

Hva lå bak at mindretallet i lagmannsretten mente at Andrea Voll Voldum hadde telefonkontakt natt til 23. mars?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mindretallet fant det ikke tilstrekkelig bevist at Andrea opptrådte på en slik måte at de tre mennene hadde grunn til å tro at hun var ute av stand til å motsette seg de seksuelle handlingene.

Mindretallet la vekt på i begrunnelsen for frifinnelse at Andrea hadde vært i stand til telefonisk kontakt med andre i tidsrommet hvor de seksuelle handlingene fant sted.

I bunnen av saken kan du klikke deg videre til saken om bildene som ble tatt i campingvogna natt til 23. mars.

Kvelden 22. mars går det anrop, meldinger og snapchat-er ut og inn av Andrea Voll Voldums telefon i ett sett.

Klokka 01.56.25 sender Andrea den siste tekstmeldinga for natta. Da sender hun «Kor dikka bur?» til en venn. Dette er ifølge dommen før de seksuelle handlingene skjer.

Ifølge dommen har hun da inntatt MDMA, som hun fikk fra en av mennene i kjelleren på «Harryhytta». Hun har begynt å bli kvalm,og blir snart fysisk veldig dårlig.

Hun får flere meldinger utover natta, men svarer ikke på dem. Andrea har forklart at etter hun tok MDMA, følte hun «ekstrem hjertebank» og hun forsto ikke hva som skjedde og ble veldig redd. Hun forsøkte å sende en melding til moren sin, men opplevde at telefonen «fløy ut av hendene».

Hun husker så glimt av at hun blir båret ut av hytta og inn i en taxi. Rundt klokka 02.40 ankommer Andrea og de tre mennene campingvogna. Her «bytter» mennene på å ha sex med henne.

Fra klokka 02.40 får Andrea flere innkommende anrop og snapchater, hun svarer ikke på noen av dem, før klokka 04.18. Da får hun en snapchat som hun svarer på. I avhør forklarer mottakeren av snapchat-en at han ikke husker innholdet i den. Det husker ikke Andrea heller.

Ifølge Andreas forklaring er det neste hun husker klart at hun våkner opp i en seng rundt klokka fem.

Ifølge Andrea skal 31-åringen da ha sagt «Nå tror jeg hun kommer til seg selv igjen», og den andre 31-åringen skal ha sagt «finn fram mer dop». Ifølge dommen sniffet de to mennene da stoff gjennom et sugerør.

Andrea forsøkte å opptre normalt og holde i gang en samtale for ikke å vise at hun var redd. Etterhvert gikk hun inn på badet og sendte den første meldingen til moren: «Mamma». Litt seinere forlater hun campingvogna.