Mobilsvindler tømte Stines konto

Fire ganger i løpet av to måneder er det trukket 500 kroner fra kontoen til Stine Rønbeck. Pengene er brukt til å fylle opp et kontantkort fra mobilselskapet Netcom. Selv har Oslo-kvinnen aldri hatt kontantkort fra dette selskapet. Saken er nå politianmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netcom stoppet i går ettermiddag muligheten til å lade opp kontantkort via Internett.

Informasjonsdirektør Guri Wormdahl lover at Netcom skal finne ut hva som har skjedd, og mener det er riktig av Stine Rønbeck å anmelde saken.

- Jeg vil ikke legge skjul på at vi har hatt noen svindelsaker av denne typen. I påvente av sikrere løsninger har vi stengt denne tjenesten, sier Wormdahl.

Trukket fra konto

Det hele begynte 13. september. Da oppdaget Stine Rønbeck at fem hundre kroner var trukket to ganger fra kontoen. Det dreide seg om en VISA-transaksjon, og mottakeren av beløpene var Netcom. Hun ringte øyeblikkelig Postbanken, der hun er kunde.

- Jeg fikk vite at jeg skulle få pengene tilbake. Men de trengte en skriftlig bekreftelse, og det ville ta noen dager før jeg hadde pengene på konto. Da jeg gjorde dem oppmerksom på at jeg var i en presset økonomisk situasjon, gjorde de et unntak. Jeg fikk dermed pengene raskt.

Nettsvindel

Rønbeck var likevel ikke fornøyd med det. Hun ville vite hvem som hadde stjålet fra henne.

Etter å ha undersøkt saken, meldte Postbanken tilbake at det mest sannsynlig dreide seg om en person som fylte opp kontantkortet sitt via Internett - på Rønbecks regning. På Netcoms nettsted kan man bestille nye tellerskritt ved å oppgi kortnummer.

Fra før har Rønbeck et abonnement hos Netcom som mormoren hennes disponerer. Men dette er ikke kontantkort.

- Jeg har alltid vært svært påpasselig med å ikke legge igjen kvitteringer eller gi nummeret til uvedkommende. Jeg har heller aldri handlet på Internett, sier Stine Rønbeck.

Postbanken ga henne et nytt kort, med et nytt nummer. Men tirsdag denne uka skjedde det igjen. To ganger fem hundre kroner ut av konto, betalt til Netcom.