Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mobiltelefonen står på

Engla (10) forsvant på vei hjem fra fotballtrening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svenske Engla (10) forsvant sporløst på vei hjem fra fotballtreningen ved 14-tida i går. Mobiltelefonen hennes er politiets heteste spor i saken, skriver Expressen.

Den skal være slått på og oppkoblet til en telefonmast i nærheten.

- Vi arbeider etter en teori om at hun fortsatt er i området, sier Sven-Åke Petters, pressetalsmann for politiet i Dalarna.

Stort område
Men polititet kan ikke si eksakt hvor telefonen befinner seg eller om den er i bevegelse.

- Det går ikke krysspeile telefonen, ettersom det bare finnes én mast i området, sier Sten Sabel, politiets redningsleder, til den svenske avisa.

Området som masten dekker skal være svært stort. Et helikopter med varmekamera søker etter jenta her.

- Vi jobber for fullt med telefonen, men det har ikke gitt noe så langt. At mobilen finnes i området betyr ikke at jenta også gjør det, sier  Karl-Göran Karlsson til Aftonbladet.

Politiet frykter at 10-åringen er kidnappet, en annen mulighet er at hun av en eller annen grunn har gått seg vill i skogen, til tross for at hun befinner seg i nærheten av sitt hjem.

image: - Mobiltelefonen står på

Ikke svar

Engla (10) skal ha snakket med moren sin på mobiltelefonen flere ganger i tida før hun ble borte.

- Jeg er på vi hjem nå, sa hun i den siste samtalen, ifølge Aftonbladet.

- Når mammaen ringte i 14.30-tida fikk hun ikke noe svar, sier politikommisær Karl-Göran Karlsson til avisa.

Bilfører meldte seg

Etter at Engla (10) syklet hjem fra fotballtreningen har ingen sett henne. Men samtidig som fotballtreningenen slutter ser en person en bil, trolig en Volvo kombi, stå parkert i enden av skogsveien som leder opp til Englas hjem. 

En drøy halvtime senere ser en annen person at Engla svinger opp veien. Det er uklart om bilen fortsatt er der på dette tidspunktet

I formiddag skal bilføreren ha meldt seg til politiet, melder svensk TV4.

Mistankene mot bilen er nå nærmest avskrevet etter at sjåføren har forklart seg om hva han gjorde i området, ifølge tv-stasjonen. Samtidig opplyser politet at det skal ha blitt sett flere biler, slik at bilsporet ikke er fullstendig avvist.

image: - Mobiltelefonen står på

Ble fotografert

Ved en ren tilfeldighet ble Engla (10) fotografert syklende på veien hjem, av et par som ønsket å teste ut sitt nye kamera. Bildet ble tatt bare 600 meter fra der sykkelen ble funnet i veikanten.

Englas foreldre er skilt, og 10-åringen bor sammen med mor, stefar og en eldre søster. Faren bor i utlandet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media