- Mobiltelefoner gir Lars og Kristin alibi

Mobiltelefonbruk gir Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød alibi for drapsnatta. Dette hevder forsvarerne til de to trippeldrapssiktede. - Endelig har politiet klart å finne ut at det jeg har forklart, stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik reagerte trippeldrapssiktede Kristin Kirkemo på mobiltelefonutskriftene, som indikerer at hun kjørte med aviser i Bærum drapsnatta. Kristin mottok opplysningene om utskriftene fra sin forsvarer, Tor Kjærvik, i en timelang samtale i går kveld.

- Kristin virket lettet, sier forsvareren. Han regner mobiltelefonutskriften som noe nær et alibi for sin klient.

Utskriftene viser, ifølge Kjærvik, at hun ringte ut eller mottok samtaler bortimot 15 ganger mellom midnatt og 06 drapsnatta.

Men det finnes et tidsrom på en time og 50 minutter da telefonen ikke var i bruk.

Teoretisk sett kan Kristin ha rukket å kjøre til Sørumsand, bryte seg inn i kårboligen, skyte ned tre mennesker, og kjøre tilbake til Oslo, men Kjærvik mener det er et tidsspørsmål for Kristin har et vanntett alibi:

- Hun var ikke alene i bilen. En venn, som jeg går ut fra at politiet ønsker å avhøre, var sammen med henne hele tida, sier Kjærvik.

Allerede i sin andre politiforklaring hevdet Kristin at hun hadde kjørt en budrute for Aftenposten drapsnatta. Hun skal ha gjort jobben for en venn av seg. Denne vennen var ikke i bilen drapsnatta.

Seinere gikk Kristin bort fra denne forklaringen.

- Kristin forklarte seg korrekt til å begynne med. Men så ble hun usikker. Og da politiet ikke kunne gi henne kroker å henge forklaringen på, lette hun etter alternativer.

Lars Grønnerød ble avhørt i flere timer i går, etter at mobiltelefonutskriftene var klare fra politiets side.

Grønnerøds forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, sier til Dagbladet at utskriftene gir hans klient et fullstendig alibi for de kritiske timene for drapstidspunktet natt til pinseaften, og at han umulig kan ha vært på Sørumsand. Tidspunktet er for kort i de opphold i ringningene det er snakk om.

- Dette utelukker min klient som drapsmann, sier forsvareren.