Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobiltelefonsamtaler årsak til flystyrt?

Bangkok: Mobiltelefonsamtaler fra passasjerene kan ha vært årsaken til at et fly fra Thai Airways styrtet i det sørlige Thailand i desember i fjor. 101 mennesker omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommisjonen som gransker flyhavariet har begynt å spore telefonsamtaler for å finne ut om noen ringte fra flyet mens det sirklet over rullebanen før landing. I så fall vil de undersøke om signalene kan ha forstyrret de elektroniske instrumentene om bord.

Etterforskerne lurer på om passasjerer kan ha ringt til venner og slektninger for å si fra om at flyet kanskje ville lande på en annen flyplass på grunn av dårlig vær.

Flyet styrtet like ved Surat Thani da flygerne forsøkte å lande for tredje gang i svært dårlig vær. Taleregistratroen har avslørt at flygerne hadde problemer med å se landingsstripa i høljregnet, og at de brøt reglementet ved å gjøre et tredje landingsforsøk i stedet for å gå til en annen flyplass. Flyplassens landingsinstrumenter var dessuten ute av funksjon.

Bruk av mobiltelefoner er strengt forbudt om bord i fly, fordi signalene kan ødelegge følsomme navigasjons-og andre elektroniske systemer i flyet.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media