Mobiltyv ville jobbe på Elkjøp

Ba om jobb samtidig som han stjal.

TOK BILDE AV TYVENE: Butikksjef Martin Strøm Hansen tok bilde av de tvilsomme karene før han ringte politiet. Foto: Martin Strøm Hansen
TOK BILDE AV TYVENE: Butikksjef Martin Strøm Hansen tok bilde av de tvilsomme karene før han ringte politiet. Foto: Martin Strøm HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I serien om mislykkede tyverier og innbrudd skrev vi i går om tyven som ble fotografert av Torbjørn i Flekkefjord.

I dag går turen til Hammerfest.

Ugler i mosen
Butikksjef Martin Strøm Hansen i Elkjøp ante nemlig ugler i mosen da to menn i 25-30-årsalderen kom inn i butikken bærende på Coop-poser fulle av mobiltelefoner og andre elektrovarer.

- Jeg så at de prøvde å skjule en av posene bak en reol i butikken så jeg skjønte at det måtte være noe muffens, sier Strøm Hansen til Dagbladet.

Den ene av de to mennene interesserte seg spesielt for eksterne harddisker.

- Jeg spurte om han ville ha hjelp, men han takket nei, sier Strøm Hansen.

Røsket løs pc
Den andre interesserte seg mer for bærbare pc'er. Butikksjefen sier han så at kunden prøvde å røske en av pc'ene løs fra stativet som de var festet i.

Strøm Hansen skjønte at de to hadde uærlige hensikter, og at Coop-posene inneholdt tyvegods.

Da var det om å gjøre for ham å oppholde dem i butikken til han fikk ringt politiet, skriver Finnmark Dagblad.

Søkte jobb
- Jeg spurte om den pc-interesserte trengte hjelp, og han svarte at han lurte på hvordan han kunne skru maskinen på. I tillegg spurte han om han kunne få jobbe i butikken, og om han fikk bra betalt, sier Strøm Hansen.

Han har opplevd mange lignende tvilsomme situasjoner etter å ha jobbet på et elektrovarehus i Oslo.

- Jeg forstod at han spurte mye for å virke mest mulig troverdig som kunde. Jeg svarte på spørsmålene, og sa jeg skulle gå ut på lageret for å hente strømforsyning slik at vi kunne skru på pc-en, sier butikksjefen.

Ringte politiet
Men i stedet for å hente strømforsyning, ringte butikksjefen til politiet, som kom for å plukke opp de to utenfor butikken.

Det viste seg at de to hadde stjålet en rekke mobiltelefoner fra flere butikker i Hammerfest. Fra Elkjøp-butikken hadde de fått med seg blant annet en harddisk og et videokamera.