Modell og realitystjerne kastet ut av Twitter etter Hitler-hilsen

Tila Tequila deltok på kontroversiell samling av høyreekstreme i USA og la ut Twitter-melding med klare nynazistiske koblinger. 

UTESTENGT: Twitter fikk nok av Tila Tequilas høyreekstreme Twitter-meldinger. Nå er hun utestengt. Foto: WENN.com
UTESTENGT: Twitter fikk nok av Tila Tequilas høyreekstreme Twitter-meldinger. Nå er hun utestengt. Foto: WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sanger, modell og realitystjerne Tila Tequila er utestengt fra sosiale medier. Utestengelsen kommer som følge av at Tequila, hvis egentlig navn er Tila Nguyen, tvitret et bilder der hun gjorde Hitler-hilsen.

Bildet er tatt på en samling for den politiske bevegelsen lengst til høyre i USA - den såkalte alt.right-bevegelsen, som avviser tradisjonell konservatisme, og ofte knyttes opp mot ny-nazisme.

Bildet Tila Tequila tvitret til omverden var etterfulgt med beskrivelsen «seig heil». Hun flere ganger rasistisk budskap med undertoner rettet mot nazismen, og i 2013 la hun ifølge Huffington Post ut et bilde av seg selv med nazi-armbånd foran inngangsporten til Auschwitz.

Kontroversiell arrangør

Nå er det altså nok for Twitter: Tequila er utestengt fra det sosiale mediet på ubestemt tid.

KONTROVERSIELT: Denne Twitter-meldingen og påfølgende bilde ble for mye. Skjermdump: Twitter
KONTROVERSIELT: Denne Twitter-meldingen og påfølgende bilde ble for mye. Skjermdump: Twitter Vis mer

Tila Tequila er Donald Trump-tilhenger, men den påtroppende presidenten har selv tatt klokkeklar avstand fra miljøet som forsøker å knytte seg opp mot valgseieren hans.

Middag hun deltok i da det famøse bildet ble tatt har høstet enorm oppmerksomhet. Arrangementet gikk av stabelen for å feire Donald Trumps valgseier, og ble arrangert av The National Policy Institute, en organisasjon The Washington Post beskriver som «en hvit nasjonalist organisasjon».

Restauranten beklaget

Demonstranter utenfor middagen forsøkte ifølge The Post å konfrontere de feststemte deltakerne, men skal ha blitt stanset av politiet. Restauranten hvor middagen skjedde og Tila Tequila lot seg avfotografere med Hitlerhilsen har nå bedt om unnskyldning for at de arrangerte evnementet.

-HAIL TRUMP: Lederen av gruppa Alt-right, en konservativ, hvit gruppe menn kjent for rasistiske ytringer, roper «Hail Trump!» til stående applaus og nazi-hilsener, under et internt møte i Washington. Video: CNN Vis mer

Tila Tequila ble først kjent som en Myspace-kjendis midt på 2000-tallet, og for alvor rikskjendis i USA gjennom datingprogrammet «A Shot at Love With Tila Tequila». Programmet løp over to sesonger og håpefulle fikk en mulighet til å konkurrere om å bli Tequilas bedre halvdel.

Hun er opprinnelig fra Singapore, men er oppvokst i Houston. Tequila flyttet til Los Angeles for å arbeide som modell, og har flere ganger stått modell for Playboy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer