Modell og realitystjerne kastet ut av Twitter etter Hitler-hilsen

Tila Tequila deltok på kontroversiell samling av høyreekstreme i USA og la ut Twitter-melding med klare nynazistiske koblinger. 

UTESTENGT: Twitter fikk nok av Tila Tequilas høyreekstreme Twitter-meldinger. Nå er hun utestengt. Foto: WENN.com
UTESTENGT: Twitter fikk nok av Tila Tequilas høyreekstreme Twitter-meldinger. Nå er hun utestengt. Foto: WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sanger, modell og realitystjerne Tila Tequila er utestengt fra sosiale medier. Utestengelsen kommer som følge av at Tequila, hvis egentlig navn er Tila Nguyen, tvitret et bilder der hun gjorde Hitler-hilsen.

Bildet er tatt på en samling for den politiske bevegelsen lengst til høyre i USA - den såkalte alt.right-bevegelsen, som avviser tradisjonell konservatisme, og ofte knyttes opp mot ny-nazisme.

Bildet Tila Tequila tvitret til omverden var etterfulgt med beskrivelsen «seig heil». Hun flere ganger rasistisk budskap med undertoner rettet mot nazismen, og i 2013 la hun ifølge Huffington Post ut et bilde av seg selv med nazi-armbånd foran inngangsporten til Auschwitz.

Kontroversiell arrangør

Nå er det altså nok for Twitter: Tequila er utestengt fra det sosiale mediet på ubestemt tid.

Tila Tequila er Donald Trump-tilhenger, men den påtroppende presidenten har selv tatt klokkeklar avstand fra miljøet som forsøker å knytte seg opp mot valgseieren hans.

Middag hun deltok i da det famøse bildet ble tatt har høstet enorm oppmerksomhet. Arrangementet gikk av stabelen for å feire Donald Trumps valgseier, og ble arrangert av The National Policy Institute, en organisasjon The Washington Post beskriver som «en hvit nasjonalist organisasjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer