- KUNNE BLITT GROVT: Politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen er aktor i saken mot modellspeideren (32). Foto: Lasse Hennum Hansen
- KUNNE BLITT GROVT: Politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen er aktor i saken mot modellspeideren (32). Foto: Lasse Hennum HansenVis mer

Modellspeider (32) tiltalt for overgrep mot mindreårig jente

- Det kunne blitt veldig grovt, men jenta tok til vettet og forlot stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32-årig modellspeider og aktør i glamourbransjen er tiltalt for seksuelle overgrep mot ei jente som var 15 år på gjerningstidspunktet. I tillegg er han tiltalt for to tilfeller av bedrageri, men har også en rekke andre saker under oppseiling.

Fotosession Det anmeldte seksuelle overgrepet skriver seg fra 2011, under en fotosession på et hotell i Oslo. Ifølge tiltalen utførte han seksuelle handlinger med den mindreårige jenta. Fordi hun var svært sparsommelig kledd, er han også tiltalt for befatning med «framstillinger som seksualiserer barn».

Aktor i saken, politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen ved Søndre Buskerud politidistrikt, sier modellspeideren etter alt å dømme hadde seksuell omgang med jenta som målsetning for fotosessionen.

- Det kunne blitt veldig grovt, men jenta tok til vettet og forlot stedet, sier Thiis-Evensen til Dagbladet.

Politiadvokaten ønsker å advare unge jenter mot å la seg lokke til å utføre handlinger de ikke ønsker å utføre, under press fra useriøse aktører i modellbransjen.

- Det er utrolig viktig å få fram dette, sier hun.

Bedrageri 32-åringen er også tiltalt for to forskjellige bedragerisaker. I det ene tilfellet skal han ha utgitt seg for å være ansatt i studentfestivalen UKA i Ås, og samlet inn til sammen 35 000 kroner fra festivalfunksjonærer, som ble meddelt at pengene skulle til arrangementsledelsen. I det andre tok han forhåndsbetaling for en Iphone han averterte på Finn.no - men leverte aldri telefonen.

Modellspeideren har nettopp sluppet ut fra soning i Trondheim fengsel etter en tidligere dom. Hans forsvarer, Morten Grønvigh ved Advokatfirmaet Staff, har hatt forberedende samtaler og dokumentgjennomgang med 32-åringen foran rettssaken, som kommer opp i Oslo tingrett i mai.

- Han erkjenner ikke straffskyld for overgrepstiltalen, sier Grønvigh til Dagbladet.

Advokaten framholder at overgrepssaken er gammel og dermed bør virke straffeformildende i retten.

Langt rulleblad Modellspeideren har en lang historie med små og store lovbrudd. Blant annet har han ved en rekke anledninger stjålet biler ved å si til selgeren at han skulle prøvekjøre, uten å komme tilbake. Han er også dømt for å oppgi falsk identitet til politiet, ulovlig våpenbesittelse, legemsfornærmelse og for flere ganger å ha stukket av fra regningen på skjønnhetssalonger.

Dagbladet får dessuten opplyst at et titall nye saker mot mannen er under etterforskning.

Den siktede modellspeideren har ikke besvart Dagbladets henvendelser.