Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moden nok til å stemme ?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At 16-åringer er modne nok til å stemme er nok en tvilsom sannhet. Dessuten er det slik at dersom denne aldersgruppen skal stemme, er jeg spent på resultatet. Har noen tenkt på at hvis grensen går på 16 år, så gjelder den alle.

I denne aldersgruppen er modenheten veldig variert.

Jeg kjenner flere personer i denne gruppen, Faktum er at enkelte kanskje er ganske modne og fornuftige og flinke. Mens andre er som småbarn. Trassige, bortskjemte og kan ikke ta fornuftige avgjørelser for seg selv engang. Kunne ta frem mange eksempler på dette. Men dette er altså de som delvis skal ta avgjørelser og bestemme over landet vårt? Nei overlat dette til voksne personer som forhåpentligvis greier det bedre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling