Moderne på gresk

Hellas er god t i gang med å vise seg fram som OL-nasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JAKTEN PÅ

hva det moderne Hellas vil by sine gjester som vertsnasjon for de olympiske leker gikk via spaltemeter i magasiner, aviser og ut på den store verdensveven. Da fant vi at selv den amerikanske søkemotoren hadde pyntet seg med laurbær i håret og hvite lakengevanter for anledningen.

Og anledningen er stor. OL har jo tross alt med disse lekene kommet hjem igjen - til en nasjon som med sin historie har mer å vise til enn del fleste andre land. Både hva gjelder guder og gamle byggverk.

HVA HAR

det moderne Hellas å by på? Demokratiets vugge, som i perioder har strevet sånn med demokratiet er tross alt en nasjon med over 10 millioner innbyggere. Blant oss fire og halv million nordmenn står Hellas som favorittreisemål nummer én sommerstid, sånn var det i hvert fall i 2003 - kan hende det er slik i år også. Strømmen av henrykte nordmenn som har funnet sin lille greske øy synes ikke å ta slutt. Grekerne har droppet sine drakmer og betaler hverandre med euro - ja de har vært medlem av EU siden 1981. Siden de fikk tildelt disse sommerlekene, har moderniseringen av landet gått så det suser - om vi skal forstå rapportene derfra korrekt. Vi har lært at de liker å gjøre ting ferdig sånn i siste liten, men det er det faktisk flere her i verden som gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer