-  Moderne slaveri

På to år har nigerianske prostituerte i Oslo økt fra to til nesten 400. Flere av dem er ofre for menneskehandel. Nå engasjerer USAs ambassadør seg i menneskehandelen til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs nye ambassadør i Norge, Ben Whitney (49), besøkte ROSA-prosjektet og PRO-senteret i går for å lære om traffickingproblemet i Norge. Over 1000 kvinner jobber som prostituerte på gata i Norge, flest i Oslo, ifølge tall fra PRO-senteret. Disse utgjør ca 40 prosent av alle prostituerte i Norge, de resterende 60 prosent jobber inne. Tendensen er at det utenlandske markedet vokser og det norske avtar.

Mye av prostitusjonen fra Nigeria og Øst-Europa er organisert.

Moderne slaveri

-  Vi må bekjempe menneskehandelen. Trafficking er et økende problem både i USA og Norge, og det er et globalt problem. For meg er det viktig å fokusere på dette fordi vi her snakker om moderne slaveri, som strider med mitt syn på rett og galt. For menneskene som rammes er det en tragedie, og ofrene for menneskehandel må få best mulig støtte fra samfunnet, sier Whitney, som hadde med seg kona Mary (45) og datteren Torry (17) på besøkene.

Renset gatene

I 2003 var det bare to nigerianske gateprostituerte i Oslo. Ved slutten av 2005 kjente PRO-senteret til 393 prostituerte fra Nigeria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer