Moderne tider

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En scene fra virkeligheten: 9-åringen scorer. Smækk, der sitter den. En forbauset målscorer stråler. Slår seg på brystet. Og avgjør kampen. Sammen med lagkameratene jogger gutten av banen mot treneren og de jublende foreldrene lang gressmatta. Han løper stolt for å sole seg i glansen, motta klem og klapp. Men idet han nærmer seg foreldregruppa ser han brått usikker ut: Kan han løpe til stefar? Eller bør han løpe til mors nye samboer? Eller til far?

Det hadde seg kanskje slik at guttens biologiske far var mer interessert i andre ting enn fotball - som sin karriere og nye familie.

Si at det hører til unntakene at far innfinner seg på gressmatta. Derimot kom en svært fotballengasjert stefar inn i gutten liv. Det ble mye fotballprat, kjøring og henting fra fotballtrening og privat skytetrening i helgene. Gjennom økte ferdigheter fikk gutten selvtillit på fotballbanen. Og utenfor.

Det blir slutt mellom stefar og mor. Det ble slutt på en slik måte at stefar nesten forsvant ut av guttens liv fordi mor ikke tillot stefar å ha så mye kontakt. For nå kom det en ny stefar inn i guttens liv.

Men stefar (den gamle) var glad i gutten, og dessuten veldig glad i fotball. Han fortsatte å komme på treninger og kamper. Og nå sto han der, litt unna far og hans nye kone, og mor og hennes nye kjæreste som i likhet med mor, ikke hilste på stefar, bare på far.

Gutten og stefar har trent mye på å sette ballen i hjørnet. Gutten løper på instinkt mot stefar som holder tomlene opp. Så nøler han. Stefar gjør et lite kast mot mor med hodet. Mor kommer mot sønnen med utstrakte armer og stram munn, tett fulgt av den nye stefaren som også er interessert i fotball og muligens også trenger å posisjonere seg litt i sitt nye familieliv. Stefar (den nye) dunker gutten hardt på ryggen. Gutten river seg løs og løper i forvirringen bort til fars siste kone. Mor forbyr oppsagt stefar å komme på flere kamper.