Mødre på Nordpolen

Ann Daniels (37) og Caroline Hamilton (35) har nådd Nordpolen for andre gang. De er den første kvinneekspedisjonen som vært på både Sydpolen og Nordpolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to la ut fra Ward Hunt Island i Kanada og har brukt 81 dager på å nå Nordpolen, skriver The Telegraph. I natt kom de frem.

Det er ikke første gang at Daniels og Hamilton gir seg i kast med naturkreftene. I januar 2000 var jentene på Sydpolen som del av en ekspedisjon med fem kvinner. Turen tok tre måneder.

Det er heller ikke første gang at de er på Nordpolen: I mai 1997 var de med i den første rene kvinneekspedisjonen som nådde Nordpolen.

De britiske kvinnene har plantet et britisk flagg på Nordpolen og sunget nasjonalsangen. Ankomsten ble feiret med whisky, tørket kjøtt og smeltet is.

- Vi er på toppen av verden og det er en fantastisk følelse, sier Caroline Hamilton til The Telegraph.

Ann Daniels er mor til trillinger. Hun har holdt kontakt med åtteåringene Joseph, Lucy og Rachel via satelittelefon.

- Jeg er lykkelig, spent og lettet. Det er en spesiell følelse å snakke til barna dine fra toppen av verden. Jeg vil nå hjem og ha et vanlig måltid med dem, sier hun.

PÅ NORDPOLEN:</B> Caroline Hamilton (fra venstre) og Ann Daniels poserer for en fotograf i dag etter at de kom frem til Nordpolen.
PÅ SYDPOLEN:</B> Pom Oliver (fra venstre), Zoe Hudson, Caroline Hamilton, Ann Daniels og Rosie Stancer nådde Sydpolen 24. januar 2000.