- Mødre presser barn til å godta ekteskap

Hadia Tajik (Ap) ber innvandrermødre om hjelp i kampen mot tvangsekteskap.

BER OM HJELP:
Politisk rådgiver i Justisdpartementet Hadia Tajik, ber innvandrermødre om hjelp i kampen mot tvangsekteskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BER OM HJELP: Politisk rådgiver i Justisdpartementet Hadia Tajik, ber innvandrermødre om hjelp i kampen mot tvangsekteskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadia Tajik, som er politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, mener det er skapt et feilaktig inntrykk av at ofre for tvangsekteskap kun presses av en autoritær og voldelig far.

 - Noen ganger stemmer det, men vi må ikke glemme at det er mange tilfeller der mor argumenterer emosjonelt overfor sønn eller datter, og far har en mer tilbaketrukket rolle, sier Tajik til Dagsavisen.

Tajik mener disse mødrene må forstå hvilket utilbørlig press de legger på sine egne barn.

- Når mor gråter og sier at «jeg håper så inderlig at du gifter deg med denne flotte mannen», oppleves det som et press for ungdommen, sier hun.

Tajik påpeker at de fleste foreldre handler i beste mening, men ber dem ikke glemme at ungdommene er opptatt av at foreldrene har det bra, og at familiens ære blir ivaretatt.

(NTB)