Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mødre taper lønnsmessig

En kvinne i arbeidslivet som får barn, tjener mindre enn en som velger å være barnløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke bare tjener mødrene mindre enn barnløse kvinner, lønnsnivået synker også nærmest proporsjonalt med økende antall barn, viser en ny studie fra Institutt for samfunnsforskning.

Timelønnen er gjennomsnittlig åtte prosent lavere for ettbarnsmødre som jobber i privat sektor. Kvinner med to barn i denne sektoren har 11 prosent mindre i lønn. De med tre barn eller flere får nærmere 17 prosent mindre enn de barnløse.

Lønnsgapet er større i privat sektor enn i offentlig. Likevel er forskjellene i timelønn mellom de med barn og de uten i offentlig sektor, tydelige.

- Det er justert for en rekke forhold som påvirker lønnen, som utdanningsnivå, alder, næring, arbeidstid, region og lignende, sier forsker Inès Hardoy til Aftenposten. Hun har utført studien sammen med kollega Pål Schøne ved Institutt for samfunnsforskning.

Stortinget og regjeringen skal bruke studieresultatene for å se på kårene til mødre i arbeidslivet.

Pål Schøne oppgir overfor Aftenposten diskriminering på arbeidsplassen som mulig grunn til forskjellene. I tillegg kan det være at barselpermisjon forårsaker tap av opplæring og erfaring. Eller kanskje er barnløse kvinner mer karrieremotiverte, spør Schøne.

Den norske undersøkelsen bekrefter forholdene i andre land. Der er lønnsgapet i mange tilfeller større.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media