Mødrene er nøkkelen til bleieskift og oppvask.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SERIEN HVA innvandrere må lære seg for å bli gode nordmenn, er vi kommet til bleieskift og oppvask. Anniken Huitfeldt krever at innvandrerfedre tar sin del av husarbeidet på lik linje med kvinner. For at barna deres skal lykkes her i landet, må de være gode rollemodeller, sier likestillingsministeren i et intervju med VG.

Det er jo noe i det. Jeg husker bestevenninna til moren min pleide å formane henne på 1970-tallet, bare halvveis på fleip: Nå oppdrar du guttene dine ordentlig, for de skal gifte seg med døtrene mine. Det ble aldri noe bryllup mellom familiene våre - det sto ikke på mødrene, selv om de stoppet nummeret før å arrangere det. Men brødrene mine giftet seg med andre døtre, skiftet bleier og tok oppvasken, helt uten noen mannlig rollemodell. (Sorry, far, det var ikke din feil, men slik var det på den tiden. I lesebøkene sto det fortsatt: Mor lager middag og far leser avisen. Vi vokste opp i oppfølgeren til «Mad Men».)

SÅ HVA VAR det brødrene mine forsto nesten helt av seg selv som minoritetsgutter må ha hjelp til? Det kan ikke være gener. I så fall har husarbeidgenet hoppet over meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer