Modum-lensmann etterforsket seksuelle overgrep

Er siktet for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seksuell omgang.

ETTERFORSKET OVERGREP: Den siktede og suspenderte lensmannen i Modum hadde spesiell opplæring i å etterforske seksuelle overgrep.
ETTERFORSKET OVERGREP: Den siktede og suspenderte lensmannen i Modum hadde spesiell opplæring i å etterforske seksuelle overgrep.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den suspenderte og siktede lensmannen ved Modum lensmannskontor er spesialutdannet i etterforskning av seksuelle overgrep.

Mannen har i mange år hatt et stort engasjement for mishandlede kvinner. Han har gjennomgått et omfattende utdanningsopplegg for å kunne etterforske saker som omhandler seksuelle overgrep, skriver Drammens Tidende.

Den siktede hadde ansvar for en rekke saker der han fulgte opp kvinner som blant annet hadde havnet på krisesenter etter å ha opplevd mishandling. På den måten ble han en tillitsperson for mange i en vanskelig livssituasjon, ifølge avisen.

Nå er han siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre forskjellige kvinner. Han er også siktet for å ha utvist grov uforstand i tjenesten.

Ballen begynte å rulle da det dukket opp en anmeldelse mot lensmannen 25. mai. Spesialenheten ble koblet inn og etterforskning ble igangsatt. Mandag i forrige uke ble lensmannen pågrepet hjemme i sin egen bolig.

- Det har vært en intens etterforskning, og den har ført til at siktelsen nå gjelder tre enkelttilfeller. Det er først og fremst vitneavhør som har ført til at siktelsen ble tatt ut, sier advokat Halldis Winje ved Spesialenheten for politisaker til Drammens Tidende.

Hun understreker at det ikke skal ha vært snakk om tvang mot kvinnene.

Mannen nekter for å ha gjort noe straffbart.

(NTB)