Moe ble bedt om å flytte «stygg» dame

Kristin Moe bedriver profileringsrådgivning, og gir her et skrekkeksempel på hva firmaer tyr til for å kvitte seg med mindre pene ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et amerikansk selskap henvendte seg til vårt rådgivningsfirma med forespørsel om vi kunne omplassere en av deres kvinnelige ansatte. Grunnen var at hun ikke var pen nok og ikke kledde seg som de andre, sier Kristin Moe, som avviste oppdraget.

Kritisk for
kvinner

Rådgiver Moe mener likevel at utseende og personlig sjarm er helt vesentlig i arbeidslivet.

- Når vi leter en person som skal representere en bedrift, er evnen til å kommunisere, utseende og personlig utstråling ofte viktigere enn faglig dyktighet, sier Moe.
I den amerikanske undersøkelsen om skjønnhetskapital hevder forskerne at pene mennesker lettere motiverer andre og får gjennomslag for sine ideer i næringslivet.

- For menn er det helt sikkert tilfelle, men for vakre kvinner er det vanskeligere. - Pene jenter blir lettere stigmatisert, sier Kristin Moe, som mener at utseende er en mye mer kritisk faktor for kvinner enn for menn.
- Kvinner har gjennom årtier og tradisjon primært blitt vurdert ut fra sitt utseende. For oss betyr det mer enn for menn i en arbeidssammenheng. Vi har jo sett flere eksempler på at kvinner ikke har fått jobb fordi de ikke har det riktige utseendet, sier Kristin Moe.

Pene får jobb

Rådgiver Moe mener likevel at kombinasjonen av utseende og personlig sjarm er uvurderlig.