SVARER STATSRÅDEN: Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, slår tilbake mot Ola Borten Moes påstander om at organisasjonen nærmest skal ha gjennomført et karakterdrap på Sp-statsråden ved å kåre ham til årets etikkversting sammen med Statoil. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
SVARER STATSRÅDEN: Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, slår tilbake mot Ola Borten Moes påstander om at organisasjonen nærmest skal ha gjennomført et karakterdrap på Sp-statsråden ved å kåre ham til årets etikkversting sammen med Statoil. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

- Moe er ganske hårsår

Fremtiden i våre hender slår tilbake mot Sp-statsråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag gikk Ola Borten Moe kraftig ut mot miljøbevegelsen, og særlig Fremtiden i våre hender, som nylig kåret olje- og energiministeren til årets ettikkversting. Nå svarer Fremtiden i våre hender med følgende kommentar til statsråden:

- Statsråden er ganske hårsår. Hans rolle er å forvalte statens eierskap i Statoil, og han topper den kåringen sammen med Statoil. Hvis han tror at vi har noe spesielt imot ham personlig, så er det et solid bomskudd, sier leder Arild Hermstad.

- Det er oppsiktsvekkende at han reagerer på denne måten. Hvis det er noen som begår et karakterdrap, så er det vel heller mer et politisk selvmord fra statsrådens side, legger han til.

- Karakterdrap
Under dagens Enova-konferanse i Trondheim, benyttet Sp-statsråden anledningen til å si sin hjertens mening om kåringen fra talerstolen.

- Man gripes på etisk og moralsk grunnlag. Jeg påstår ikke at jeg har bedre etikk eller moral enn noen andre. Men jeg oppfordrer alle til å diskutere samfunnsutviklingen på et saklig grunnlag. Ikke med personlige karakterdrap, sa Moe fra talerstolen, ifølge Adressa.

- Etikkversting
Bakgrunnen var organisasjonens rangering av miljøverstinger hvor statsråden ble kåret til «årets etikkversting» sammen med Statoil. En kåring Moe åpenbart likte dårlig.

Etter at Moe hadde gått ned fra talerstolen, forklarte han hvorfor han mente det var snakk om et karakterdrap:

- Hvordan kan jeg definere dette som noe annet enn karakterdrap, spurte Borten Moe retorisk, og fortsatte med et forsøk på å avlive motsetningsforholdet mellom olje og fornybar energi, som han mener preger norsk offentlighet, skriver Adressa.

- KARAKTERDRAP: Fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim langet Ola Borten Moe ut mot Fremtiden i våre hender for å ha kommet med et "personlig karaktergrep" etter at han ble kåret til årets etikkversting av organisasjonen. Her i forbindelse med selskapets Wintershalls konferanse før jul. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- KARAKTERDRAP: Fra talerstolen under Enovas konferanse i Trondheim langet Ola Borten Moe ut mot Fremtiden i våre hender for å ha kommet med et "personlig karaktergrep" etter at han ble kåret til årets etikkversting av organisasjonen. Her i forbindelse med selskapets Wintershalls konferanse før jul. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer