Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møggerdongdessæ

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis noen skulle kalle deg for «bubbelgjedd», og vedkommende snakker med nordlandsdialekt, anbefaler Dagboka at du ikke tar det som en kompliment. Sjansene er til stede for at det i så fall er en vegaværing du snakker med, og da betyr det rett og slett at han mener du prater for mye tull. En håndfull utflyttere fra den vesle øykommunen på Helgelandskysten (1428 innbyggere i 1998) har nemlig satt seg fore å samle inn og registrere gamle Vega-ord og -uttrykk som er i ferd med å dø ut, skriver Brønnøysunds Avis. Eksempelvis har «glohoppa» aldeles ikke noe med kåte kvinnfolk å gjøre, men betyr rett og slett varm potetkake. Og at linerlas tilstedeværelse på de kanter av landet ikke er noen selvfølgelighet, forstår vi når det lokale navnet på fuglearten er «møggerdongdessæ».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling