Mohamed Ahssain (31) funnet drept i bilen til drapsdømt

Drapsoffer involvert i flere kjente utesteder i Oslo - forsvant på onsdag. Flere i miljøet kan ha vært involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapsdømte Quang Minh Pham ble (34) i går pågrepet på E18 ved Larvik med et lik av en mann i bagasjerommet. Mannen er 31 år gamle Mohamed Ahssain.

Pham var på permisjon fra Berg fengsel i Tønsberg og oppsøkte foreldrene. Der skal han ha fortalt om liket.

Alt tyder imidlertid på at flere personer er involvert i det svært spesielle drapet. Oslopolitiet har i hele dag jobbet på spreng med saken, og Dagbladet.no har fått bekreftet at flere er siktet. Ifølge TV2 Nyhetskanalen er totalt fire personer nå drapssitket.

Kjent i utelivsmiljø

Mohamed Ahssain er en kjent person i utelivsbransjen i Oslo. Han var involvert i driften av flere utesteder.


Ahssain ble ikke meldt savnet til politiet før på fredag, men Dagbladet.no kjenner til at venner av 31-åringen har vært svært bekymret for ham siden onsdag. De har spekulert i om kompisen har blitt bortført.

- Jeg kjenner ham som en venn fra «byen». Han har vært borte siden onsdag. Jeg var nede på det ene utestedet og skulle hente en kompis på torsdag. Da hadde han vært borte i 24 timer allerede. Vi ringte politi, sykehus, legevakt, men han var sporløst forsvunnet, sier en venn av den drepte til Dagbladet.no.

31-åringen skal ha blitt funnet i en bag i bilen til 34-åringen, med omfattende hodeskader.

Mohamed Ahssain (31) funnet drept i bilen til drapsdømt

Turbulent drift

Politiet bekrefter at selve drapet kan ha skjedd lenge før Pham ble sluppet ut av fengselet, noe som i så fall underbygger at flere personer er involvert.

- 31-åringen ble meldt savnet på fredag, men ingen har sett ham siden i 20-tida onsdag, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.Driften ved det aktuelle stedet har de siste månedene vært turbulent, med en rekke utskiftninger i ledelsen og styret. Etter det Dagbladet.no forstår undersøker politiet nå om ferske endringer i et aksjeselskap har sammenheng med drapet.

- Beordret av andre

Den siktede skal ifølge sin forsvarer være innstilt på å samarbeide med politiet.

- Han samarbeider fullt ut med politiet, og ønsker å bidra til å løse saken for sitt vedkommende, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, ifølge NTB.

Quang Minh Pham fikk permisjon fra Berg fengsel fredag. Han har opplyst at han hadde fått i oppdrag fra noen han kjente å «frakte bort liket», ifølge VG.

Politiet  vil foreløpig ikke bekrefte antallet personer som nå er siktet for drapet.

DREPT: Politiet jobber på spreng for å finne hva som er skjedd med den drepte 31-åringen. Her tar de seg inn på utestedet Kamikaze. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/ SCANPIX
DREPT: Politiet jobber på spreng for å finne hva som er skjedd med den drepte 31-åringen. Her tar de seg inn på utestedet Kamikaze. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/ SCANPIX Vis mer

- Det pågår akkurat nå omfattende etterforskning og mange avhør, og vi vil trolig ha mer informasjon i 16-tida i ettermiddag, sier Abrahamsen.

Liket av 31-åringen blir trolig obdusert på mandag, og politiet har ennå ikke gått ut med dødsårsaken utover at han er tatt av dage.

34-åringen som ble tatt med liket i bilen, soner en dom på 21 år for drapet på 18 år gamle Tom Halvorsen i 1998, det såkalte blårussdrapet.

Mohamed Ahssain (31) funnet drept i bilen til drapsdømt
PÅGREPET I BIL: Her ved Bommestad i Larvik ble den drapsdømte fangen stanset med et lik i bilen i går.