Mohamed Al Fayed arrestert

LONDON (NTB): Harrods-sjef Mohamed Al Fayed ble arrestert i dag. Årsaken skal være at han er mistenkt for å stå bak innbrudd og tyveri i oppbevaringsbokser i sitt eget varemagasin, Harrods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohamed Al Fayed er faren til Dodi Al Fayed, som døde sammen med prinsesse Diana i bilulykken 31. august i fjor.

En av Al Fayeds argeste forretningsrivaler, «Tiny» Rowland, skal stå bak anklagene som førte til arrestasjonen. De to kamphanene kjempet en bitter strid om å kjøpe Harrods i 1985, en kamp Al Fayed altså vant.

Nå hevder Rowland at Al Fayeds menn brøt seg inn i oppbevaringsbokser han leide i kjøpesenteret, på jakt etter dokumenter som kunne brukes til utpressing av ham. Han sier også at smaragder til en verdi av ca 2,5 millioner kroner er forsvunnet.

Avhør

Al Fayed ble frivillig med til politistasjonen for avhør, og fikk senere på dagen gå mot kausjon. Han skal ikke være formelt siktet for tyveri.

Politiet har så langt vært sparsomme med opplysninger i saken, men bekrefter at en mann i 60-årene frivillig møtte opp på en av Londons politistasjoner sammen med sin advokat. En talsmann for Harrods sier imidlertid at det dreier seg om Mohamed Al Fayed, som ønsker å bringe denne saken ut av verden så fort som mulig. Egypteren nekter all skyld i saken.

- Tiny Rowland har lansert en kanonade av beskyldninger mot Al Fayed. Den siste dreier seg om oppbevaringsboksene på Harrods, og at disse skal ha blitt brutt opp, sier talsmannen.

Al Fayed var tilbake på jobb i ettermiddag, men politiet jobber videre med saken. Etterforskere ved Scotland Yard har etterforsket påstandene i flere måneder.

Flere skandaler

Det er ikke første gang Al Fayed er i søkelyset for annet enn sine forretningsmessige eskapader. Han blir med jevne mellomrom beskyldt for seksuell trakassering av kvinnelige ansatte på Harrods. Flere av dem skal ha blitt befølt og tilbudt penger, og noen forklarer at de til og med skal ha blitt sendt til en lege for gynekologisk undersøkelse når han trodde tilnærmelsene kunne ha båret frukter. Flere sier de er blitt oppsagt når de har avvist ham.

Harrods-eieren er også beskyldt for å avlytte sine ansattes telefonsamtaler, både hjemme og på jobb.

Men den kanskje største skandalen dreier seg om angivelige bestikkelser av en av de konservatives tidligere parlamentsmedlemmer, Neil Hamilton. Hamilton skal ha mottatt penger, gaver og gratis hotellopphold fra Al Fayed for å stille spesielle spørsmål i parlamentet. Både Al Fayed og Hamilton benektet påstandene. Affæren kostet imidlertid Hamilton taburetten ved siste valg, og Al Fayed er ikke kommet nærmere sitt største mål: britisk statsborgerskap.

RIVALENE:</B> Forretningsmannen Mohammed Al Fayed (t.h) ble i dag arrestert etter en eierkonflikt med sin rival «Tiny» Rowland. Her er de fotografert sammen i bedre tider.