Mohamed Al Fayed flytter fra London

Harrods-eier Mohamed Al Fayed slutter i butikken i London og flytter til Sveits. Han er lut lei det han kaller hets fra de herskende klasser i Storbritannia, melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Fayed mener han er blitt utsatt for stadig mer hatske angrep, etter han hans sønn Dodi ble kjæreste med prinsesse Diana av Wales. Paret og deres privatsjåfør omkom i en bilulykke i Paris i 1997.

Mohamed Al-Fayed hevdet lenge at Dodi og Diana ble drept av britiske agenter. Han trodde på en sammensvergelsesteori, som gikk ut på at de to ble drept av agenter for Storbritannias hemmelige tjenester.

Tilhengere av denne teorien påsto endog at agentene handlet på ordre fra det britiske kongehus. De kongelige skulle visstnok ikke kunne tåle tanken på at tronfølgeren prins Charles' kone ville gifte seg igjen med en arabiskættet mann.

Derfor ga de angivelig ordre om at Diana og Dodi måtte dø. Men dokumentene som denne teorien bygde på, viste seg å være forfalsk et, og Al-Fayed saksøkte svindlerne som hadde solgt ham papirene med krav på fire millioner pund (46 millioner kroner) i erstatning.

Myndighetene i Storbritannia har nektet å gi Al-Fayed britisk pass, og han har også hatt trøbbel med skattemyndighetene. Han vil nå bosette seg i Geneve i Sveits, skrev den britiske rikskringkastingen på sine nettsider lørdag morgen.

(NTB)

MOHAMED AL FAYED: Omstridt herremann.