Mohamed ble drept på Kamikaze

Politiet bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet bekrefter nå at de er rimelig sikre på at Mohamed Ahssain (31) ble drept på nattklubben Kamikaze i Oslo.

Utpekte Mosquito

Drapssiktede Quang Minh Pham (34) utpekte i avhør klubben Mosquito som drapsåsted, og det var derfor dette utestedet det ble fokusert mest på de første dagene av etterforskningen. Politiet har også undersøkt utestedet Club 112.

Nå bekrefter imidlertid altså politiet at det er Kamikaze som antas å være stedet der Ahssain ble drept en gang i forrige uke, trolig onsdag kveld. Det skal være avhørene av en fengslet 24-åring som er bakgrunnen for fokuseringen på klubben, som ble drevet av Ahssain.

- Med et forbehold kan jeg si at Kamikaze peker seg ut som det mest interessante området, de to andre utestedene er sjekket ut, og det ikke andre steder vi etterforsker, opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Abrahamsen forteller at det er en samlet vurdering av etterforskningen som gjør at politiet nå utelukkende konsentrerer seg om utestedet på Sehesteds plass, som hele tida har vært stedet folk har valfartet til for å hedre den drepte tidligere eieren.

Skulle selge Kamikaze

Det antas at salget av nettopp Kamikaze står sentralt i drapssaken. Dagbladet.no skrev på mandag at Ahssain skulle få to millioner kroner i kontanter for det suksessrike utestedet. De nye eierne skulle overta utestedets gjeld.

- ÅSTEDET: Kamikaze, som ligger på Sehesteds plass midt i Oslo sentrum, er utpekt som drapsåsted. Det var også her minnemarkeringen over Mohamed Ahssain ble gjennomført i forgårs. Foto: RALF LOFSTAD
- ÅSTEDET: Kamikaze, som ligger på Sehesteds plass midt i Oslo sentrum, er utpekt som drapsåsted. Det var også her minnemarkeringen over Mohamed Ahssain ble gjennomført i forgårs. Foto: RALF LOFSTAD Vis mer

Teorien er at noe gikk veldig galt på møtet der overrekkingen av pengene skulle skje på onsdag, og at Ahssain ble drept med grov vold.

Liket av den tidligere ungdomslederen og LO-sekretæren ble funnet i bagasjerommet på bilen til Quang Minh Pham (34) ved Larvik lørdag kveld. Pham var på permisjon fra Berg fengsel ved Tønsberg, der han soner en dom for det såkalte blårussdrapet i 1998.

Fem siktet

I alt fem menn er så langt siktet i saken. Tre av dem er løslatt, mens Pham og 24-åringen, som han sonet sammen med i Berg fengsel, er fengslet for henholdsvis åtte og seks uker, hvorav to med brev- og besøksforbud.

Pham har i avhør forklart at han var alene om drapet, men etterforskerne tror det var flere om det.

Politiet utelukker ikke at andre, eventuelt flere, enn de fem siktede kan være innblandet i drapet på Ahssain.

- Det er vår plikt å sjekke de tre løslatte inn eller ut av saken, og vi undersøker om de tre, eventuelt andre, hadde noe med drapet å gjøre, sier Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

ETTERFORSKNING: De tekniske etterforskerne er i full sving inne på Kamikaze.
SJEKKET UT: Mosquito ble lenge antatt å være åstedet, men er nå sjekket ut av saken av politiet.
DREPT: Mohamed Ahssain (31).