Mohamed ElBaradei utnevnt som ny statsminister i Egypt

I en overgangsregjering, melder en kilde nær presidentens kontor.

 STATSMINISTER:  Mohamed Elbaradei er en egyptisk jurist og diplomat som fra 1997 til 2009 var generaldirektør i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). I 2005 vant IAEA Nobels fredspris for «deres arbeid for å hindre at kjernefysisk energi blir brukt til militære formål». Foto: AFP PHOTO / STRINGER.
STATSMINISTER: Mohamed Elbaradei er en egyptisk jurist og diplomat som fra 1997 til 2009 var generaldirektør i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). I 2005 vant IAEA Nobels fredspris for «deres arbeid for å hindre at kjernefysisk energi blir brukt til militære formål». Foto: AFP PHOTO / STRINGER.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mohamed Elbaradei er en egyptisk jurist og diplomat som fra 1997 til 2009 var generaldirektør i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).  I 2005 vant IAEA Nobels fredspris for «deres arbeid for å hindre at kjernefysisk energi blir brukt til militære formål».

Nå har ElBaradei blitt valgt til å være ny statsminister i Egypt, skriver Reuters.

Innsettes i kveld Det er kilder nær presidenten som forteller at han nå skal være statsminister i en overgangsregjering.

Khaled Dawoud, som er leder for opposisjonspartiets viktigste gruppering, sier til AP at den midlertidige presidenten Adly Mansour vil
innsette ElBaradei lørdag kveld.

Det har de siste dagene vært massive demonstrasjoner i Egypt mellom tilhengere og motstandere av den nå avgåtte presidenten Mohamed Mursi.

Kaos i Egypt I går skal over 30 personer være drept og minst 210 personer være skadet, viser tall fra egyptiske helsemyndigheter.

Tidligere i dag ble en koptisk kristen prest skutt og drept i den egyptiske byen El-Arish, opplyser sikkerhetskilder til Reuters, melder NTB.

Omstendighetene rundt dette er fortsatt usikker.

Det er ventet at uroen i landet vil fortsette de neste dagene.

Dagbladet.no kommer med mer.