Mohamed hedret av artistvennene

Karpe Diem, Sofian og El Axel på scenen i Spikersuppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mohamed Ahssain var en kjent mann i Oslos hiphop- og dansemiljø. I Spikersuppa i dag møtte mange av hans artistvenner fram for å minnes Mohamed.

Navn som Karpe Diem, Sofian og El Axel viste seg på scenen, mens artister som Samsaya og Tommy Tee sto blant de mange vennene og bekjente som hadde møtt fram som publikum.

Egentlig skulle ungdomshuset X-ray, der Mohamed jobbet i mange år, holde festen Wintersplash i Spikersuppa i dag. Men da Mohamed ble drept, ble planene forandret. På kort tid tok ungdomshuset initiativ til å samle venner av Mohamed som ville opptre og minnes ham.

- Det er ikke artister, men venner av Mohamed som stiller opp her i dag, sa skuespiller Khawar Gomi fra scenen.

Galt å spekulere i drapet

Skuespilleren, blant annet kjent fra filmen Izzat, ledet minnemarkeringen sammen med X-ray-arbeideren Mehdi Shahi. Både kjente artister og ungdomsgrupper som Mohamed har jobbet med, deltok med ulike innslag, og fra scenen ble det fortalt om gode minner med Mohamed fra folk som sto ham nær.

Mehdi Shahi oppfordret alle Mohameds venner til å ikke tenke på selve drapet.


- Ingen bør spekulere i det som skjedde med Mohamed. Vi bør la det ligge, var appellen hans fra scenen.

DANCING YOUTH: Dansegruppa fra ungdomshuset X-ray var blant de mange som Mohamed har jobbet sammen med. Lørdag danset de på minnemarkeringen i Spikersuppa. Foto: Hilde Marie Tvedten
DANCING YOUTH: Dansegruppa fra ungdomshuset X-ray var blant de mange som Mohamed har jobbet sammen med. Lørdag danset de på minnemarkeringen i Spikersuppa. Foto: Hilde Marie Tvedten Vis mer

- Jeg synes det moralsk sett er feil å spekulere rundt dette. Ingen vet hva som har skjedd, sier Shahi til Dagbladet.no senere.

Khawar Gomi, som har kjent Mohamed siden han var 11 år, er opptatt av å vise frem Mohameds mange sider og interesser gjennom markeringen.

- Det er trist det som har skjedd, men her vil vi vise hva han sto for. Han drev med så mye annet før han ble kjent i utelivsbransjen, sier Gomi til Dagbladet.no.

Glad for å stille opp

El Axel, som mange kjenner som F\'EM one i Equicez, er en av de mange artistene som deltok på konserten. Han har valgt å fremføre en sang som handler om samhold.

- Mohamed har hostet mange show for oss. Jeg er her for å representere for en kamerat, og er glad for å være en del av dette, sier El Axel til Dagbladet.no.

Dansegruppen Floor Knights, som er tidligere NM-mestere i breakdance, ble ledet av Mohamed da de startet opp. De føler at det ikke er riktig å opptre på scenen, men gruppas leder Dadi forteller at de planlegger å lage en forestilling dedikert til Mohamed i vår.

- Mohamed lærte oss å tro på oss selv. Han pushet oss frem og viste oss hvordan man tar en utfordring, sier Dadi, som fremførte et minnedikt til Mohamed fra scenen.

SOFIAN: Artisten Sofian Benzaim oppfordret til å støtte seg til troen etter drapet på Mohamed Ahssain.
<B>LEDET MARKERINGEN: Skuespiller Khawar Gomi er en av dem som tok initiativ til å samle Mohameds artistvenner lørdag.
FLOOR KNIGHTS: De tidligere NM-mestrene i breakdance ville ikke danse på scenen i dag, men fremførte et dikt til minne om Mohamed.