Mohameds bror: - Vi er dypt sjokkert

- Mohamed hadde ingen fiender, sier Benaissa Ahssain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Mohamed var en ærlig og god person. Han fikk bare gode skussmål og ryddet opp i andres problemer, sier Mohamed Ahssains bror Benaissa Ahssain til Dagbladet.no. Han forteller at ingen i familien kan skjønne hvorfor 31-åringen ble tatt av dage.

Funnet i bagasjerom

Liket av utestedseier og tidligere ungdomsarbeider og LO-sekretær Mohamed Ahssain ble lørdag kveld funnet i bagasjerommet på bilen til drapsdømte Quang Minh Pham. Seinere er tre andre blitt arrestert i forbindelse med drapet. Flere av dem har tilknytning til Oslos uteliv, og etter det Dagbladet.no kjenner til, tror politiet at Ahssain ble drept inne på utestedet Mosquito, der han var involvert i driften.

Benaissa Ahssain forteller at drapet kommer som et sjokk på familien.

- Familien takler dette dårlig. Dette kommer helt uventet på oss, vi har overhodet ikke kunnet forestille oss at noe sånt kunne skje. Han hadde ikke trøbbel og drev ikke med dop, sier broren, som derfor tror drapet må være motivert av penger.

- Hadde Mohamed ingen fiender?

- Det var noen gamle bekjente av ham som var misunnelige fordi han gjorde det så bra, men de tilhører ikke det kriminelle miljøet, sier Benaissa Ahssain, som i likhet med broren er engasjert i ungdomsarbeid blant annet gjennom dansegruppa Dancing Youth, og som spilte i TV-serien «4 høytider» på NRK.

- Hadde rykte som rik

Mohameds bror: - Vi er dypt sjokkert

- Mohamed gjorde det svært godt i Utelivs-Oslo og hadde fullt hus på alle stedene han åpnet. Det kan ha gitt ham et rykte som svært velbeslått, tror Ahssain, som ikke vil spekulere videre på hva som konkret kan være drapsmotivet. Det nylige salget av klubben Kamikaze er blitt nevnt som en av flere muligheter politiet ønsker å sjekke nærmere.

- Det er så mye prat nå, og en eventuell konflikt i forbindelse av salget av Kamikaze er bare én av mange muligheter, som alle har med penger å gjøre. Det at flere av de siktede er fra utelivsmiljøet, styrker den tanken, sier Ahssain til Dagbladet.no. Han ønsker at folk som sitter på opplysninger i saken, melder seg for politiet.

- Familien takker alle som kommer med informasjon, sier Benaissa Ahssain til Dagbladet.no.

Mohamed var nummer tre i en søskenflokk på seks og kom til Norge fra Marokko som toåring.

SJOKKERT: - Drapet kommer helt uventet på oss, sier Mohamed Ahssains bror Benaissa Ahssain.
DREPT: Mohamed Ahssain (31).