Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mohammed (30) forlot IS i Syria fordi det bare var kaldt vann i springen, og fordi han måtte dele et «stinkende toalett»

Dømt til sju års fengsel etter at han dro tilbake til London.

DØMT: Mohammed Uddin.
DØMT: Mohammed Uddin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mohammed Uddin (30) er dømt til sju års fengsel, for å ha sluttet seg til terrororganisasjonen IS, melder flere britiske medier, blant annet nyhetsbyrået PA.

Han innrømmet straffskyld for terrorforberedelser da han møtte i retten tirsdag denne uka.

Ifølge påtalemyndigheten dro Uddin til Syria via Tyrkia i 4. november 2014. Allerede 12. desember samme år dro han tilbake til Tyrkia. Ti dager senere fløy han tilbake til London. Da han landet på Gatwick ble han pågrepet, skriver Sky News.

Grunnen til at 30-åringen bare ble fem-seks uker i Syria, er enkel: Han mistrivdes.

Kalte seg «Supaman» The Times skriver at han raskt ble lei av at det ikke var varmt vann verken i springen eller dusjen, og at han ikke likte å dele et stikende toalett med de han delte bolig med.

Ifølge avisa forsøkte han de første dagene etter ankomsten å rekruttere andre til å gjøre samme reise via meldingstjenesten Whatsapp, hvor han kalte seg selv «Supaman».

I retten kom det fram at han blant annet sendte følgende meldinger, skriver Daily Mail.

- Du må forberede deg på å bruke kaldt vann til alt, og vær klar for å dele skitne toaletter.

Han skrev videre til personen han forsøkte å overbevise at han burde forberede seg på å måtte spise mindre enn han var vant til, og å måtte spise smakløs mat.

- Det er ikke som du tror Uddin skal ha ønsket å dra til Raqqa, som er beskrevet som IS-«hovedstaden», men endte med å bo i Aleppo.

30-åringen skrev videre at han «ønsket å bli martyr», men at han kjapt ble desillusjonert.

- Dette er ikke jihaden eller systemet vi trodde vi ville se. Det er ikke som du tror her, skrev han.

Ifølge Daily Mail skal han ha fortalt at han var med på å skytet mot to ulike opprørergrupper ved fronten, men han gikk også lei fordi han «ikke gjorde noen ting».

30-åringen jobbet som vekter i London før han dro til Syria.
 
Sue Hemming, som leder antiterrorenheten i påtalemyndigheten i London-regionen, sier til Sky News at alle fremmedkrigere som returnerer til Storbritannia må forvente å bli straffeforfulgt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media