Mohammed-brevet Norge ikke skulle se

UD ber sine ambassader beklage Mohammed-bildene. Men ikke snakke høyt om det til norsk presse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norges ambassader i Midtøsten har fått e-post fra Utenriksdepartementet om hva de bør mene om de danske Mohammed-tegningene som også har fått spalteplass i norske medier.

Aftenposten har fått tilgang på e-posten. «Det sendes foreløpig ikke ut noen pressemelding her, det vil virke dumt i forhold til norske medier og vil kunne blåse saken opp her hjemme», skriver UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten, og gir følgende instruksjon som ambassadene kan følge hvis de blir spurt om tegningene:

«Jeg beklager at trykkingen av karikaturtegningene av Profeten Mohammad i det norske bladet Magazinet har skapt uro i muslimske miljøer.

Jeg har stor forståelse for at disse oppleves som støtende for muslimer verden over. Islam utgjør en åndelig forankring for en stor del av verdens befolkning. Deres tro har krav på vår respekt.

Karikaturtegningene i det kristne bladet Magazinet er ikke konstruktive for å bygge den nødvendige bro mellom mennesker med ulik religiøs tro og etnisk bakgrunn. De bidrar snarere til å skape mistillit og unødig konflikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.