Mohammed Morsi er Egypts nye president

Frykter opptøyer i Kairo - sikkerhetspolitiet bedt om å møte lovbrudd med «streng konfrontasjon»

DEMONSTRASJONER: Tilhengere av begge presidentkandidatene har samlet strømmet ut i gatene for å demonstrere. Foto: EPA/ANDRE PAIN
DEMONSTRASJONER: Tilhengere av begge presidentkandidatene har samlet strømmet ut i gatene for å demonstrere. Foto: EPA/ANDRE PAIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 500 dager etter at Hosni Mubarak måtte gå av og etter tre dagers forsinkelse fikk egypterne i dag vite hvem som skal bli landets neste president.

Det muslimske brorskapets kandidat, Mohammed Morsi, blir landets neste president. På Tahrir-plassen i Kairo jubler hans tilhengere av glede, mens motstanderne roper om valgfusk.

Morsi fikk 51 prosent av stemmene, mens tidligere stasminister Ahmed Shafiq fikk 48 prosent av stemmene.

- Det er nesten total stillhet her, skriver Wall Street Journal-journalisten Tamer El-Gobashy, som er på Tahrir-plassen, på Twitter idet den egyoptiske valgkommisjonen dukket opp på Tahrir-plassen.

Sekunder etterpå ble nasjonalsangen og Farouk Sultan, leder for kommisjonen, begynte sin tale.

Lang tale Den egyptiske valgkommisjonen, som har utsatt offentliggjøringen av resultatet i tre dager på grunn av anklager om fusk, tar tok seg god tid. Egypterne på Tahrir-plassen holdt nærmest pusten mens Sultan holdt en lang tale, hvor han skrøt mye av kommisjonens eget arbeid.

Sultan snakket blant annet om løgner media skal ha skrevet om kommisjonen, og gikk gjennom en etter en anklage. En time etter at valgresultatene skulle vært offentliggjort, snakket fortsatt Sultan, og frustrasjonen vokste, både blant menneskene på plassen og i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer