Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mohammed-video-skuespiller saksøker Google og og YouTube

Krever at antiislamsk film blir fjernet.

SAKSØKER YOUTUBE OG GOOGLE: En av skuspillerne fra filmen «Innocence of Muslims», Cindy Lee Garcia, fremmet onsdag en sak mot Google og YouTube ved USAs føderale rett, skriver Huffington Post. Foto: AP/JASON REDMOND/SCANPIX
SAKSØKER YOUTUBE OG GOOGLE: En av skuspillerne fra filmen «Innocence of Muslims», Cindy Lee Garcia, fremmet onsdag en sak mot Google og YouTube ved USAs føderale rett, skriver Huffington Post. Foto: AP/JASON REDMOND/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av skuspillerne fra filmen «Innocence of Muslims», Cindy Lee Garcia, fremmet onsdag en sak mot Google og YouTube ved USAs føderale rett, skriver Reuters.

Filmen, som håner muslimenes viktigste profet Muhammed, er produsert i USA og har skapt voldsomme reaksjoner i muslimske land.

Vil fjerne den fra Google Målet er å få fjernet filmen fra YouTube. Garcia har saksøkt YouTube og selskapets eier Google. I tillegg har hun saksøkt den egyptamerikanske regissøren bak filmen Nakoula Basseley Nakoula.

I forrige uke nektet en dommer ved Los Angeles Garcias å ilegge YouTube et rettslig påbud om å ikke vise den tretten minutter lange filmen. Dommeren mente det ikke var sannsynlig at Garcia ville vinne fram i den føderale retten, skriver Huffington Post.

Som i tidligere rettsrunder, anklager Garcia filmregissøren Nakoula for «svindel, ærekrenkelser og urettferdig forretningspraksis». I rettsaken krever hun også opphavsrett til filmen.

Dødstrusler Saken er den første sivile rettsaken i kjølvannet av bråket rundt filmen, som ble publisert som en traileren.

Garcia sier hun har fått dødstrusler og at hennes karriere og renommé er ødelagt etter at det ble kjent at hun hadde medvirket i filmen, som har utløst rasende protester i muslimske land.

ANKLAGET FOR SVINDEL: Som i tidligere rettsrunder, anklager Cindy Lee Garcia filmregissøren Nakoula Basseley Nakoula (t.h.) for «svindel, ærekrenkelser og urettferdig forretningspraksis». I rettsaken krever hun også opphavsrett til filmen. Her ser man filmregissøren i en tegning fra den pågående rettsaken mot ham. Foto: AP/MONA SHAFER EDWARDS/SCANPIX
ANKLAGET FOR SVINDEL: Som i tidligere rettsrunder, anklager Cindy Lee Garcia filmregissøren Nakoula Basseley Nakoula (t.h.) for «svindel, ærekrenkelser og urettferdig forretningspraksis». I rettsaken krever hun også opphavsrett til filmen. Her ser man filmregissøren i en tegning fra den pågående rettsaken mot ham. Foto: AP/MONA SHAFER EDWARDS/SCANPIX Vis mer

Garcia sier hun ble lurt til å tro at filmen var et ørkeneventyr, og at den skulle handle om de gamle egypterne.

I den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land for et par uker siden, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner.

I Libya ble den amerikanske ambassadøren drept i et angrep mot USAs konsulat i byen Benghazi. Angrepet skjedde mens det pågikk en demonstrasjon mot filmen utenfor konsulatet.

VIL OGSÅ STOPPE FILMEN: den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land for et par uker siden, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner. Foto: EPA/PIYAL ADHIKARY/SCANPIX
VIL OGSÅ STOPPE FILMEN: den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land for et par uker siden, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner. Foto: EPA/PIYAL ADHIKARY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media