Ansvarlig og langsiktig eier:  Trond Mohn mener Alfa Laval er en riktig eier for Frank Mohn AS. Foto: Helge Hansen/Dagbladet
Ansvarlig og langsiktig eier: Trond Mohn mener Alfa Laval er en riktig eier for Frank Mohn AS. Foto: Helge Hansen/DagbladetVis mer

Mohn-sønn etter salg: - Dette er en skam!

Alfa Laval er navnet på kjøperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Svenske Alfa Laval kjøper Frank Mohn AS med produktnavnet Framo fra Mohn-familien i Bergen for 13 milliarder kroner på kontant- og gjeldsfri basis, fremgår det av en melding.

Det er Mohn-familiens selskap Wimoh AS som selger selskapet, som er stort innen offshore-pumper.

Frank Mohn har rundt 1.200 ansatte. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 3,4 milliarder kroner, og en ordreinngang på 6,1 milliarder kroner.

Trond Mohn sier at Alfa Laval er det eneste selskapet de kan se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS. Han sier seg veldig godt fornøyd med å ha nådd en kontrakt.

- Konsolidering og globalisering skjer innen alle industrier. Vi har vist oss konkurransedyktig gjennom innovasjon, kvalitet og et langsiktig syn på kunderelasjoner. Alfa Laval sitt engasjement og fokus på kvalitetsprodukter for det internasjonale markedet er en arv som vi deler, sier Mohn.

Ifølge Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge er Trond Mohn god for 12,2 milliarder kroner.

- Dette er en skam I en fersk tekstmelding til Sysla.no er Trond Mohns sønn Fredrik Wilhelm Mohn opprørt over salget:

«Dette er en skam! Jeg fikk vite om salget i går av Trond Mohn og jeg trodde dette var et feigt forhandlingsutspill fra min far».

Videre skriver han:

«Jeg beklager overfor alle ansatte, men spesielt fagforeningene. Trond Mohn klarte aldri å gjennomføre generasjonskiftet i bedriften som hans far, Frank Mohn grunnla. Det ble for vanskelig å innrømme at han hadde en flink sønn. Vi har ennå ikke blitt kontaktet av Alfa Laval, og det sier det meste om Trond Mohns fremgangsmåte. Skam deg Trond!», ifølge Sysla.

Flere nyheter Frank Mohn omorganiserer
Milliardarving brenner penger i høyt tempo
Setter av to milliarder til utbytte