Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mohyeldeen Mohammad (24) pågrepet for trusler mot Dagbladet

Oppsøkte politiet i Larvik selv i dag.

PÅGREPET: Under en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av karrikaturtegninger av profeten Muhammed advarte Mohyeldeen Mohammad mot at Norge kunne få et 11. september eller 7. juni. Nå er han politianmeldt og pågrepet for trusler mot to journalister. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
PÅGREPET: Under en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av karrikaturtegninger av profeten Muhammed advarte Mohyeldeen Mohammad mot at Norge kunne få et 11. september eller 7. juni. Nå er han politianmeldt og pågrepet for trusler mot to journalister. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Vestfold politidistrikt pågrep i ettermiddag 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad som tirsdag framsatte trusler mot Dagbladet.

Mannen oppsøkte selv politistasjonen i Larvik der han ble pågrepet. Mannen sitter nå i avhør, opplyser politiet i en pressemelding.

Fare for bevisMannen er pågrepet da det foreligger skjellig grunn for å mistenke ham for overtredelse av Straffelovens § 227 første straffealternativ, for å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Grunnlaget for pågripelsen er at mannen ved 15 tiden tirsdag gjentatte ganger fremsatte trusler mot journalister fra Dagbladet.

Pågripelsen begrunnes med at det er fare for å forspille bevis.

Konstituert sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, anmeldte tidligere i dag Mohammad etter hendelsen i går.

- Folk på vei for å skyte dereDa Dagbladet ankom bopelen til Mohammads foreldre i går formiddag, opplyste et familiemedlem at 24-åringen ville returnere til bopelen i løpet av ettermiddagen. Mohyeldeen Mohammad er folkeregistrert på den aktuelle adressen.

Dagbladets team parkerte deretter rundt 100 meter fra Mohammads hjem. Etter en stund kom han kjørende og parkerte sin bil i gata ved siden av Dagblad-bilen, før han gikk bort til sjåførvinduet.

Dagbladets utsendte presenterte seg.

- Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad.

- Vi vil bare prate med deg.

- Hvis dere ikke drar nå blir dere skutt.

- Vi ønsker bare å prate med deg.

- Det er folk på vei hit for å skyte dere nå, svarte Mohyeldeen Mohammad til Dagbladets reportere.

Journalistene valgte å forlate stedet.

- Verdt å ta på alvorHelle sier at han synes det er bra at politiet tar saken alvorlig.

- Jeg setter pris på at politiet har reagert i saken, sier konstituert sjefredaktør i Dagbladet Lars Helle.

- Det viser at vår bekymring var verdt å ta på alvor. Nå håper jeg at vi kan behandle den på normal journalistisk måte. Det er arbeidet vårt, sier Helle.

Anmeldt to gangerUtspillet om 11. september, som Mohammad kom med sist fredag, har vekket kraftige reaksjoner blant muslimske og norske politikere. Siden har Mohammad også støttet steining av homofile, kom det fram i et intervju i Klassekampen tirsdag.

I går ble Mohyeldeen Mohammad politianmeldt av Landsforeningen for lesbiske og homofile for utspillet om steining.

DB kommer med mer
.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!