Mohyeldeen Mohammad har reist fra Norge

- Han kommer selvsagt tilbake senere, sier forsvarer John Christian Elden.

REIST FRA NORGE: Mohyeldeen Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, har reist til Saudi-Arabia hvor han studerer, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet.
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
REIST FRA NORGE: Mohyeldeen Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, har reist til Saudi-Arabia hvor han studerer, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) Mohyeldeen Mohammad (24), som «advarte» om et 11.september på norsk jord under en demonstrasjon mot Muhammed-karikaturene, har forlatt Norge og dratt til Saudi-Arabia hvor han studerer sharialov, melder VG Nett.

Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, ble ikke ilagt reiserestriksjoner da politiet pågrep ham sist onsdag.

- Han er tilbake på sitt universitet i Saudi-Arabia og skal være der de neste fire måneder, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden i en sms til Dagbladet.

- Kommer tilbakeElden sier Mohammad planlegger å komme tilbake til Norge på et senere tidspunkt.

- Som norskfødt norsk statsborger kommer han selvsagt tilbake til sitt hjemland senere, i likhet med andre norske studenter som gjennomfører sin utdanning i utlandet, opplyser Elden.

Til VG sier Mohammad imidlertid at «det er ikke sikkert at jeg kommer tilbake etter det», uten å utdype ytterligere.

Flyvesjef Tomas Hesthammer i Norwegian har tidligere sagt til Dagbladet at han ville ringt PST dersom han fikk greie på at Mohammad var om bord et av deres fly. Det er ikke umiddelbart klart hvilket flyselskap eller reiserute han benyttet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer