Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mohyeldeen Mohammad har reist fra Norge

- Han kommer selvsagt tilbake senere, sier forsvarer John Christian Elden.

REIST FRA NORGE: Mohyeldeen Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, har reist til Saudi-Arabia hvor han studerer, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet.
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
REIST FRA NORGE: Mohyeldeen Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, har reist til Saudi-Arabia hvor han studerer, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Mohyeldeen Mohammad (24), som «advarte» om et 11.september på norsk jord under en demonstrasjon mot Muhammed-karikaturene, har forlatt Norge og dratt til Saudi-Arabia hvor han studerer sharialov, melder VG Nett.

Mohammad, som er siktet for trusler mot to Dagbladet-journalister, ble ikke ilagt reiserestriksjoner da politiet pågrep ham sist onsdag.

- Han er tilbake på sitt universitet i Saudi-Arabia og skal være der de neste fire måneder, bekrefter 24-åringens forsvarer John Christian Elden i en sms til Dagbladet.

- Kommer tilbakeElden sier Mohammad planlegger å komme tilbake til Norge på et senere tidspunkt.

- Som norskfødt norsk statsborger kommer han selvsagt tilbake til sitt hjemland senere, i likhet med andre norske studenter som gjennomfører sin utdanning i utlandet, opplyser Elden.

Til VG sier Mohammad imidlertid at «det er ikke sikkert at jeg kommer tilbake etter det», uten å utdype ytterligere.

Flyvesjef Tomas Hesthammer i Norwegian har tidligere sagt til Dagbladet at han ville ringt PST dersom han fikk greie på at Mohammad var om bord et av deres fly. Det er ikke umiddelbart klart hvilket flyselskap eller reiserute han benyttet i dag.

- Flygesjefen i Norwegian glemte å varsle PST, men de har selvsagt full oversikt, skriver Elden i sms-en.

- PST følger medMohammad, som også er anmeldt av Landforeningen for lesbiske og homofile (LLH) etter at han forsvarte drap på homofile, har selv anmeldt trusler rettet mot seg selv.

Etter en gjennomgang av mobiltelefonen bekrefter politiet han har mottatt mellom 30 og 40 sjikanerende og truende sms-er og telefoner, i kjølvannet av demonstrasjonen mot Muhammed-karikaturene og Dagbladet-truslene.

PST-sjef Janne Kristiansen bekrefter at sikkerhetstjenesten har «fulgt med på» Mohammad og enkelte av de andre arrangørene av karikaturdemonstrasjonen.

- Det sier seg vel selv at de er i vårt kjerneområde. Jeg kan bekrefte at disse personene var kjent for oss på forhånd, sier Kristiansen til Dagbladet.

ADVARTE OM NYTT 9/11: Mohyeldeen Mohammad ble kjent etter en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturene, hvor han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge.
Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
ADVARTE OM NYTT 9/11: Mohyeldeen Mohammad ble kjent etter en demonstrasjon mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturene, hvor han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!