DEPORTERES: Mohammad dro til Saudi-Arabia 21. februar for å ta fatt på andre semester som shariastudent. Nå er han blitt kastet ut fra studiene. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
DEPORTERES: Mohammad dro til Saudi-Arabia 21. februar for å ta fatt på andre semester som shariastudent. Nå er han blitt kastet ut fra studiene. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Mohyeldeen Mohammad utvist fra islamskole

Venter nå på å bli deportert hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik er blitt utvist fra universitetet i Medina i Saudi-Arabia, og ventet onsdag kveld på å bli deportert hjem til Norge.


- Jeg er utvist fra universitetet, fratatt passet og venter pÅ deportering, skriver han i en e-post til VG Nett.

24-åringens advokat John Christian Elden opplyser at han er blitt orientert.

- Han har underrettet meg om at han er utvist fra universitetet fordi de anser ham som politisk aktiv. Det er ikke lov på den skolen å være politisk aktiv, sier Elden.

Mohammad opplyser at oppholdstillatelsen i Saudi-Arabia er blitt trukket tilbake som følge av at han ikke lenger får studere der. Dermed må han forlate landet.

24-åringen ble for et par uker siden kjent med at skoleledelsen hadde fått tilsendt en arabisk versjon av den omstridte talen han holdt i Oslo tidligere i år.

Mohammad ble konfrontert av skoleledelsen om talen, samt om andre uttalelser han har hatt.

En samlet nasjon ble sjokkert da Mohammad i en tale under en karikaturdemonstrasjon i Oslo i februar advarte mot terroranslag. Han fulgte opp med å støtte dødsstraff av homofile ved steining, og han har på internett gitt uttrykk for ekstreme synspunkter. (NTB)