FÅR KJEFT: Mattilsynet kritiserer den Michelin-anbefalte prestisjerestauranten Alex Sushi. Restauranten får blant annet kjeft for renholdet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FÅR KJEFT: Mattilsynet kritiserer den Michelin-anbefalte prestisjerestauranten Alex Sushi. Restauranten får blant annet kjeft for renholdet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Møkk, rot og påstått blod på et kjølelager

Mattilsynet raidet Alex Sushi, Justisen, Egon Byporten og kafeen til Tim Wendelboe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Mattilsynet har den siste tida inspisert en rekke Oslo-restauranter - og gjort flere funn.

Hos Alex Sushi - den berømte, Michelin-anbefalte sushirestauranten ved Solli plass - kritiserer Mattilsynet renholdet, og oppgir:

• For høy temperatur i sushidisken i take away-avdelingen, og i en av kjøleskuffene med fersk fisk i baren i restauranten. Varene ble sporenstreks kastet og reparatør kontaktet.

• Flere av kokkeknivene var ikke tilstrekkelig vasket, og det ble observert matrester på dem. Skap til kokkekniver var noe skitne.

• Det ble observert manglende merking på rå fisk flere steder i disker og skuffer, og på frossen dessert. I et fryserom ble det observert i en eske kongekrabbe uten tildekning og uten merking.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn