Møkk, sopp og råttent kjøtt

Norske restaurantgjester kan ikke føle seg trygge. Her er bilder fra inspeksjoner gjort over tid i Oslo. Sopp i vegger, bedervet kjøtt, rot og dårlig hygiene er menyen på noen av hovedstadens spisesteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig hygiene og smuglerkjøtt er hverdagskost på restaurantene i hovedstaden. Myndighetene er oppgitt over tilstanden. 19 restauranter på Oslos Østkant var under lupen i helga. Men inspektørene er daglig ute i felten for å kontrollere kjølelagre og restaurantlokaler. Bildene er tatt på inspeksjoner på forskjellige steder i Oslo.

I helga ble to kjøkken umiddelbart stengt på grunn av dårlig hygiene.

- Oppbevares kjøttet i temperaturer over kjøleskaptemperatur, kan bakterier vokse i det. Det kan sette smak og lukt og kjøttet blir bedervet. Bakterier som salmonella vokser uten å sette smak og lukt. De som kjøper smuglerkjøtt tar på seg et stort ansvar. Folk kan bli virkelig syke. De fleste kommer fra det med kraftige diaréplager. De aller yngste og de aller eldste kan i verste fall dø, sier avdelingsdirektør Georg Kapperud ved Folkehelseinstituttet.

- Oppstår det bakterieproblemer med vanlig kjøtt som omsettes i Norge, kan kjøttet spores tilbake til hvor det kommer fra, og det kan stoppes. Med smuglerkjøtt vet man aldri, sier Kapperud.

Større beslag

Kjøttet tolldirektoratet på grensene plukker opp blir oftest fraktet i vanlige varebiler, uten noen form for kjøleanlegg eller hygieniske innretninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer