NYE PROBLEMER: I går slet Carnival triumph seg fra havna i Alabama og krasjet med et godsskip. Taubåtene brukte flere timer på å trekke det enorme skipet tilbake til plassen sin. Foto: Bill Starling / AL.com / Ap Photo
NYE PROBLEMER: I går slet Carnival triumph seg fra havna i Alabama og krasjet med et godsskip. Taubåtene brukte flere timer på å trekke det enorme skipet tilbake til plassen sin. Foto: Bill Starling / AL.com / Ap PhotoVis mer

«Møkkaskipet» Triumph havnet på dypt vann igjen

Slet seg fra havna hvor den skulle repareres, og krasjet med godsskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cruiseskipet Carnival Triumph havnet i nyhetene verden over da en brann i maskinrommet satte hele det elektriske anlegget ut av spill i februar i år.

For de 4229 passasjerene ombord på det enorme cruiseskipet ble drømmeferien til et mareritt - strømmen gikk, toalettene virket ikke, mange ble syke, og de måtte sloss om mat og steder å sove på båten.

Da de etter fem dager endelig kunne gå av båten, var det full jubel.

Nå har det beryktede skipet igjen vært i hardt vær - onsdag rev skipet seg fra havna hvor det ligger til reparasjon i Alabama og krasjet inn i et godsskip, skriver nyhetbyrået Associated Press.

Det var sterke vindkast opp mot orkan styrke som slet skipet løst. Ikke før flere timer senere klarte flere taubåter å frakte cruiseskipet tilbake til plassen sin.

Skader på skroget En to-tre meter lang flenge var synlig på skroget. Flere elektriske kabler som var koblet til skipet i havna ble hengende å dingle, både i havna og langs skipet.

Selskapet sier imidlertid at skadene var begrensede. De opplyser også at alle de 800 arbeiderne som jobber ombord på skipet er i trygghet.

Det kraftige været blåste også en vaktbu i havna på havet. En arbeider ble reddet opp av vannet, og redningsmannskapet leter fortsatt etter en annen.

Kystvakten opplyser at hendelsen med de to vaktene ikke har sammenheng med at cruiseskipet slet seg.

SKADER: Skipet fikk tydelige skader da det slet seg fra havna i Alabama i går. Foto: Bill Starling / AL.com / Ap photo
SKADER: Skipet fikk tydelige skader da det slet seg fra havna i Alabama i går. Foto: Bill Starling / AL.com / Ap photo Vis mer