Møkkavær - men snart blir det bedre

Sterk vind, mye regn, store nedbørsmengder og mange stengte veier. Starten på vinterferien i store deler av landet har vært begredelig. Været er best i Nord-Norge, men det er bedring i sikte også for mange i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I går ble det kalt inn ekstramannskaper for å svare på telefoner på veitrafikksentralene. Det har vært en voldsom pågang fra publikum, forteller Aud Borgen, informasjonsleder ved Vegtrafikksentralen i Oslo.

- Vi merker at det nå er vinterferie for mange, samtidig som været er dårlig over store deler av landet, sier hun.

På fjellovergangene mellom Østlandet og Vestlandet og i Vestlands-fylkene hadde Statens vegvesen store problemer i går.

Vind av kuling styrke og store nedbørsmengder gjorde kjøreforholdene svært vanskelig.

Riksvei 7 over Hardangervidda blir trolig stengt i flere dager. På riksvei 50 mellom Hol og Aurland og europavei 134 over Haukelifjell var det i går kveld kolonnekjøring. Blir været enda dårligere, kan også disse veiene bli stengt.

Vind og nedbør

- Meldingene tilsier at det blir mye vind og nedbør langs hele kysten og i fjelltraktene i Sør-Norge. Det kan føre til at en god del veier blir stengt i flere dager. I tillegg til det dårlige været på fjellovergangene mellom øst og vest, er det stor snøskredfare i Sogn og Fjordane og i Hordaland. Det har også ført til at flere veier er stengt, sier Aud Borgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.