Møkkavær i sikte

Dessverre. Sommerværet i Sør-Norge regner snart bort. Og på 17. mai må paraplyen fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk ut Dagbladet.nos værsider!

I en hel uke har folk i Sør-Norge nytt sommeren med grilling, isspising og bading. Hovedstadens parker har vært smekkfulle av solhungrige mennesker - som har satset på at en lang og varm sommer har inntatt landet.

Men temperaturer over 20 grader i mai måned kan vi dessverre ikke forvente når vi bor så langt oppe i nord. Ifølge meteorologisk institutt, går vi nå tilbake igjen til normalen. Med regn - og temperaturer godt under 20-tallet.

Gjennomsnittstemperaturen i Oslo-området i mai ligger forøvrig normalt på rundt 9-10 grader.

Regnbyger

Værutsiktene for kommende uke er like nedslående over hele landet. Et lavtrykk fra sør-vest ligger og lurer like utenfor norskekysten, og toger inn over landet til 17. mai.

- Det er mer sannsynlig at vi får regn enn godvær på nasjonaldagen. Dette gjelder for hele landet, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Børje Johansson til Dagbladet.no.

Johanssen utelukker imidlertid ikke at vi får noen glimt av sol i uka som kommer. Spesielt på morrakvisten - i østlandsområdet.

Verst i nord

Minst hyggelig blir trolig 17. mai-været i Nord-Norge. Nedbørsfaren er stor - i tillegg til at det er varslet sludd og snø over 700 meter.

- I Troms og Finmark vil de få lavere temperaturer enn normalt. De kan regne med at gradestokken viser mellom 5 og 8 grader, sier meterologen.

<B>SOL OG SOMMER:</B> Mange tusen mennesker dro til Sognsvann i Oslo for å nyte sola i dag. Til uka ventes det regn og kaldere dager.