BLIR GLATT: Snø- og sluddbyger over sørlige deler av Norge kan føre til vanskelige kjøreforhold og trafikkaos torsdag. Arkivfoto: Terje Bendiksby/SCANPIX
BLIR GLATT: Snø- og sluddbyger over sørlige deler av Norge kan føre til vanskelige kjøreforhold og trafikkaos torsdag. Arkivfoto: Terje Bendiksby/SCANPIXVis mer

Møkkavær kan føre til trafikkaos i dag

Sludd- og snøbyger sprer seg over Sør-Norge. - Folk må være oppmerksomme, sier meteorolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om kjøreforholdene eller bilder? Kontakt Dagbladet på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Lavtrykk, bygevær, sludd, snø og temperaturer rundt null kan føre til vanskelige og farlige kjøreforhold i Sør-Norge i dag, ifølge et OBS-varsel utstedt av Meteorologisk insitutt.

Se været der du bor på Dagbladets værsider.

- Bygeværet er alledere over deler av Agder, og beveger seg langsomt nordover mot Buskerud, Telemark, Vestfold og Oslo. Nøyaktig hvor langt nord det vil gå er usikkert, men vi tror ikke det blir særlig lenger enn Oslo, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni til Dagbladet.

Nedbørsmengdene vil ikke være store, men ujevnt fordelt på grunn av potensielt intenst bygevær, og falle som sludd og snø. Følgene kan bli glatte kjøreforhold i de utsatte områdene.

- Folk må være oppmerksomme ute i trafikken, sier Mentzoni.

OBS-varselet gjelder bare for i dag og i kveld. Fra i morgen blir det pent vær, og den hvite førjulstida ligger fortsatt på vent i Sør-Norge.

- Det kan komme snø torsdag kveld og natt, men på fredag vil det bli mildt. Helga blir også bra med litt lavere temperaturer, men ute særlig snø, sier Mentzoni om prognosene for de sørlige delene av landet.