Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moland bedre, French verre

Malariarammede Joshua Frenchs helsetilstand var mandag forverret.

SYKE: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French. Foto: Tore Meek/Scanpix
SYKE: Tjostolv Moland (t.v) og Joshua French. Foto: Tore Meek/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tjostolv Moland er litt bedre, mens Joshua French har fått malaria. Hans helsetilstand var mandag forverret, ifølge misjonær Rune Edvardsen.


Edvardsen er for tiden i Norge. Han opplyser til NTB at han reiser ned igjen til Kongo 12. november, sammen med Tjostolv Molands mor, Mathilde Moland, og norske leger som har stilt seg til rådighet for Moland og French.

Ankesaken mot de to dødsdømte nordmennene, som begge er funnet skyldig i drap, drapsforsøk, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund, er utsatt. Etter planen skal saken starte igjen i Kisangani 29. oktober.

Morten Furuholmen, den norske advokaten til de to nordmennene, reiser til Haag i Nederland 4. november i håp om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i byen skal fatte interesse for saken.

Furuholmen sier til NRK at møtet med hovedaktoren i Haag er et viktig steg i den hensikt å få saken kjent i utlandet.

I tillegg til møtet i Haag har han skrevet brev til FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) i Genève om saken. Furuholmen mener at staten Kongo har begått en humanitær forbrytelse. Han sier også at han er lite fornøyd med det norske Utenriksdepartementets innsats i Kongo-saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling