Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moland endrer forklaring om våpenet

Sier han ikke hadde det med seg til Kongo.

FORANDRER FORKLARING: Drapstiltalte Tjostolv Moland (t.h.) forandrer sin forklaring, og sier at han ikke hadde med seg noen våpen inn i Kongo. Foto: TORGEIR KROKFJORD
FORANDRER FORKLARING: Drapstiltalte Tjostolv Moland (t.h.) forandrer sin forklaring, og sier at han ikke hadde med seg noen våpen inn i Kongo. Foto: TORGEIR KROKFJORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapstiltalte Tjostolv Moland kommer til å fortelle at han likevel ikke hadde med seg våpen inn i Kongo når forsvareren hans legger fram sin sluttprosedyre tirsdag.

Da Moland og medtiltalte Joshua French ble avhørt i drapssaken i mai, fortalte Moland at han hadde med seg våpen inn i Kongo. Til VG sa han at våpenet var et haglgevær av typen Benelli, men dette avviser French dagen før forsvarerens sluttprosedyre.

- Tjostolv ble avhørt uten advokat og en tolk som ikke gjorde jobben sin, hevder French overfor avisen.

I utskriftene fra avhørene står det at Moland innrømmer å ha hatt med seg våpen. Nå mener han seg feiltolket, på tross av at han bekreftet overfor VG at han bar våpen i Kongo.

- For å unngå å bli tatt for falsk forklaring fortsatte Moland å bekrefte det han hadde signert på, sier French.

- Ingen tekniske bevis

Moland er avbildet med våpen på et fotografi der den digitale informasjonen viser at bildet er tatt mens han og French var i Kongo.

- Noen kan ha vært inne og justert på kameraet, framholder French.

Forsvarer André Kibambe presiserer at det er lov å forandre forklaring.

- Jeg gjør mitt beste for å forsvare dem nå, og det som er viktig for oss er at det ikke er noen tekniske beviser som knytter geværet til de to nordmennene, sier Kibambe.

Kan bryte tausheten

Moland og French vurderer å svare på spørsmål igjen når Kibambe leverer sin avslutningsprosedyre.

Innholdet i avslutningsprosedyren skulle drøftes med forsvarsadvokatene mandag, og nordmennene forteller til Aftenposten at det kan bli aktuelt å bryte tausheten de har pålagt seg selv i rettssalen.

- Vi har ikke snakket med våre advokater om det ennå. De kan hende at vi vil svare på noen spørsmål fra dem - enkle ja- nei-spørsmål, sier Joshua French.

(NTB)


HEVDER DETTE ER DRAPSVÅPENET:
Avfotografering av et bilde som skal vise våpenet sjåfør Abedi Kasango ble drept med. Bildet er fremlagt som bevis under rettssaken mot de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo.
Foto: Vegar K. Vatn / SCANPIX
HEVDER DETTE ER DRAPSVÅPENET: Avfotografering av et bilde som skal vise våpenet sjåfør Abedi Kasango ble drept med. Bildet er fremlagt som bevis under rettssaken mot de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo. Foto: Vegar K. Vatn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media