- Moland manglet driftslisens i Uganda

Det mener politiet i Uganda.

LOVLIG ELLER ULOVLIG? - SIG Uganda er et lovlig selskap i Uganda som ble registrert i 2007. Vi har alle tillatelser i orden, fortalte Tjostolv Moland til NTB i rettssalen i slutten av august. Foto: Torgeir P. Krokfjord
LOVLIG ELLER ULOVLIG? - SIG Uganda er et lovlig selskap i Uganda som ble registrert i 2007. Vi har alle tillatelser i orden, fortalte Tjostolv Moland til NTB i rettssalen i slutten av august. Foto: Torgeir P. Krokfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kampala/Kisangani Drapstiltale Tjostolv Molands selskap SIG Uganda manglet lisens for å drive som sikkerhetsselskap i Uganda, sier politiet i hovedstaden Kampala.

SIG Uganda er selskapet Moland startet i Ugandas hovedstad Kampala i 2007, og som French skulle begynne å jobbe for.

- SIG Uganda er et lovlig selskap i Uganda som ble registrert i 2007. Vi har alle tillatelser i orden, fortalte Tjostolv Moland til NTB i rettssalen i slutten av august.

Men da NTB besøker Kampala-politiets kontor for registrering av sikkerhetsselskaper, forteller lederen for kontoret Okello Makmot at SIG Uganda ikke hadde driftslisensen firmaet trenger for å kunne operere lovlig i landet.

- Special Interventions Group søkte om driftslisens i 2007, men har ikke fått den på grunn av mangel på arbeidstillatelse. Arbeidstillatelse for utlendinger er et av kravene, sier Makmot.

Moland benekter overfor NTB at selskapet mangler driftslisens.

Vakthold

Da Tjostolv Moland og Joshua French ble arrestert i Kongo etter at sjåføren Abedi Kasongo var blitt drept, ble det funnet visittkort fra selskapet SIG Uganda i nordmennenes bagasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer