- Moland og French fikk sparken fra Forsvaret

Hevder forsvarskilder. - Stemmer ikke, sier de to drapstiltalte.

HEVDER DE FIKK SPARKEN: Sentrale kilder opplyser til Aftenposten at Tjostolv Moland og Joshua French fikk sparken fra det norske Forsvaret. Selv benekter de opplysningene. Foto: ESPEN RØST
HEVDER DE FIKK SPARKEN: Sentrale kilder opplyser til Aftenposten at Tjostolv Moland og Joshua French fikk sparken fra det norske Forsvaret. Selv benekter de opplysningene. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tjostolv Moland og Joshua French fikk sparken fra Forsvaret etter at de forsøkte å verve medsoldater til private oppdrag i Afrika. Det opplyser sentrale forsvarskilder til Aftenposten.

Både Moland og French har bakgrunn fra Telemark bataljon, men forsvant begge ut av bataljonen i 2007 i løpet av en måneds tid.

Bakgrunnen for at de to ble sparket ut, var opplysninger som Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) hadde om at et miljø i bataljonen forsøkte å rekruttere medsoldater til væpnede oppdrag i Afrika, hevder kildene. - LøgnForsvaret vil ikke kommentere personalsaker, opplyser pressetalsmann Christian Øverli ved Forsvarsstaben. Moland og French avviser selv anklagene.

- Det er løgn, sier Moland til Aftenposten.

Ifølge French brøt de to kontrakten med Forsvaret fordi noen ville ha dem til å starte en event-virksomhet. Det samme sier Moland.

SikkerhetsbransjenStaten Kongo har tiltalt nordmennene for spionasje basert på deres angivelige tilknytning til det norske Forsvaret. Bildebevis under rettssaken viser at French gikk med ID-kort fra det norske Forsvaret mens han var i Kongo. For få dager siden hevdet French overfor NRK at dette var tillatt, men ifølge Forsvaret mangler kortet merkingen «reservebefal», som er en forutsetning for at det kan brukes slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer