- Moland og French flyttes til Kinshasa

Det fikk de dødsdømte nordmennene beskjed om i ettermiddag. Dagbladet snakket med Joshua French på telefonen som bekrefter overleveringen.

- FLYTTES: Tjostolv Moland (svart trøye) og Joshua French på cella i Sentralfengselet i Kisangani.
Foto: Tore Bergsaker
- FLYTTES: Tjostolv Moland (svart trøye) og Joshua French på cella i Sentralfengselet i Kisangani. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilder som står de to dødsdømte nordmennene nær, forteller i ettermiddag til Dagbladet at Tjortolv Moland og Joshua French skal flyttes fra sentralfengselet i Kisangani til hovedstaden Kinshasa. Dagbladet har akkurat snakket med Joshua French på telefon. Han bekrefter at de i ettermiddag har fått beskjed om at de skal overføres til hovedstaden i morgen.

- Vi var ved hovedinngangen for ti minutter siden. Der var Oberst Gaston Shomari og fengselsdirektøren. De sa at de skal flytte oss til Kinshasa i morgen. Vi blir hentet klokka ti her i fengselet, fraktes til det militære hovedkvarteret, og midt på dagen i morgen skal vi flys til Kinshasa, sier French til Dagbladet.

Pakker Det har de siste dagene vært voldsomme opptøyer inne i sentralfengselet i Kisangani, og norsk UD har gjentatte ganger sagt til kongolesiske myndigheter at de to må flyttes til hovedstaden Kinshasa. En flytting ses på som første steg på veien for en utlevering til Norge.

- Vi ble bedt om å pakke og gjøre oss klare. Det er det jeg vet nå, sier French til Dagbladet.

- Dette har jo ikke skjedd ennå, men det virker lovende. Vi tar ingenting på forskudd, vi går bare fra ett fengsel til ett annet, men det skal bli deilig å komme bort fra denne gudsforlatte provinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer