Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Moland og French må ikke gå fri

Flere norske stortingsrepresentanter krever at Tjostolv Moland og Joshua French må sone drapsdommen i Norge dersom de kommer hjem.

KAN VÆRE PÅ VEI HJEM: Flere norske stortingsrepresentanter krever at Tjostolv Moland og Joshua French må sone drapsdommen i Norge dersom de kommer hjem. Foto: TORE BERGSAKER/DAGBLADET
KAN VÆRE PÅ VEI HJEM: Flere norske stortingsrepresentanter krever at Tjostolv Moland og Joshua French må sone drapsdommen i Norge dersom de kommer hjem. Foto: TORE BERGSAKER/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flere norske stortingsrepresentanter krever at Tjostolv Moland og Joshua French må sone drapsdommen i Norge dersom de kommer hjem.

Det er sjanse for at Moland og French kan bli utlevert før jul. Muligheten er der også for at de kan gå fri på gata i Norge dersom de betaler erstatning til sjåførenken Bibiche Olendjeke og vitnene, skriver VG.

- Hvis de er dømt for drap og skal bli utlevert, må forutsetningen være at de skal sone også her, mener Jan Arild Ellingsen (Frp).

Han sier til avisen at han faktisk er redd for at forhandlingene rundt den drepte norske studenten Martine Vik Magnussen svekkes dersom Moland og French settes fri i Norge.

- Vi har jo flere saker som går andre veien, der vi forventer at straffedømte i Norge ikke skal slippes rett ut på gata når de utleveres til deres opprinnelsesland, sier Ellingsen.

Han får støtte av blant annet Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Det vil gi et inntrykk av at «hvitinger» kan kjøpe seg ut av problemer på et kontinent der det har skjedd i flere hundre år, sier hun.

Anders B. Werp (H) understreker at en rettskraftig dom skal sones uansett.

- Vi har ikke dødsstraff her hjemme, men det er rimelig at en soningsoverføring innebærer en straffereaksjon også her. Det må være en viss parallellitet i straffen, om ikke hundre prosent, sier Werp. (NTB)
.

- MÅ SONE HER: - Hvis de er dømt for drap og skal bli utlevert, må forutsetningen være at de skal sone også her, mener Jan Arild Ellingsen (Frp). Foto: TOR ARNE DALSNES
- MÅ SONE HER: - Hvis de er dømt for drap og skal bli utlevert, må forutsetningen være at de skal sone også her, mener Jan Arild Ellingsen (Frp). Foto: TOR ARNE DALSNES Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!