- Moland og French må sone år i Kongo ved dom

Utenriksministeren i Kongo frykter opprør.

I FENGSEL:  Tjostolv Moland(28) og Joshua French (27) sitter i fengsel i Kisangani i Kongo. Det kan ta flere år før en overføring er på plass. Foto: Espen Røst
I FENGSEL: Tjostolv Moland(28) og Joshua French (27) sitter i fengsel i Kisangani i Kongo. Det kan ta flere år før en overføring er på plass. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Frykt for opprør gjør at Tjostolv Moland og Joshua French må sone noen år i Kongo dersom de blir dømt i ankesaken.

Det har utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fått beskjed om fra sin Kongolesiske kollega Alexis Thambwe Mwamba under FN-møtet i New York, skriver VG.

Etter møtet sa Støre til norske journalister at det kunne bli aktuelt med en soningsoverføring fra Kongo til Norge ved en eventuell dom. Så la han til at han ikke ønsket å gå i ytterligere detaljer. 

Ifølge VG ble det imidlertid gjort klart overfor Støre fra den kongolesiske utenriksministerens side at en soningsoverføring ikke kan skje med det første, og i rene ord skal Alexis Thambwe Mwamba ha sagt at det kun kunne skje etter at det var «gått en tid», noe som skal ha blitt tolket i UD-miljøet som noen år. 

Tjostolv Molands far Knut Moland jr. frykter at sønnen og kameraten vil dø dersom overføring tar flere år. Han sier til VG at de to ikke vil overleve flere år i kongolesisk fengsel, og at det er helt umulig for en europeer å overleve under slike forhold over tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer